Đoković ubedljivo do trona na Mastersu u Parizu

Novak Đoković je savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4, u finalu Mastersa u Parizu. Novak je tako stigao do 34. titule na turnirima Masters serije. Ovo je njegov peti trofej u Parizu. Meč je trajao 68 minuta.

Novak je stigao do nove titule u Gradu svetlosti, ubedljivo bez većih problema slomio je otpor Kanađanina. Šapovalov je pokušao da se suprotstavi, pružio je snažan otpor, ipak nedovoljno da ozbiljnije zapreti. Novak je, naizgled, sa pola snage stigao do cilja.

Đokoviću je fantastično funkcionisao prvi servis, što mu je ulilo dodatno samopouzdanje, a dobrom kretnjom je uspevao da dođe do lakših pozicija za udarac. Iako će od ponedeljka biti drugi na ATP listi, Nadal preuzima tron, naš as će imati priliku da se posle završnog turnira vrati na prvo mesto.

Posle gema osvojenog bez izgubljenog poena, Novak je napao Šapovalova u njegovom servis-gemu, osvojio dve vezane brejk prilike, iskoristio je drugu i oduzeo servis protivniku. Potom se naš teniser koncentrisao na svoj servis. Rutinski je održavao stečenu prednost i priveo set kraju – 6:3. Više nije bilo brejk prilika u tom setu.

Ponovo je Novak pokušao da na startu seta oduzme servis protivniku, međutim, jedinu brejk loptu u prvom gemu nije uspeo da iskoristi. Potom je set ušao u miran period u kome su oba tenisera bila sigurna u svojim servis-gemovima. Odlučujući je, ispostavilo se, bio sedmi gem, u kome je naš teniser uspeo da iskoristi svoju šansu i stigne do brejka prednosti. Potom je Đoković rutinski priveo set i meč kraju – 6:4 u drugom setu.

Pred Novakom je nedelju dana odmora, a onda slede borbe na završnom turniru u Londonu, na kome će Đoković pokušati da nadoknadi 640 bodova zaostatka za Nadalom.

Tok meča:

16.17 – Kraj meča. Novak rutinski privodi set i meč kraju za 6:4 u drugom setu.  

16.10 – Sada Šapovalov preti - 30:40. Naš teniser uspeva da se izvuče, izjednačenje. Potom Novak vezuje još dva poena, 5:3. 

16.05 – Đoković ponovo preti, ima dve šanse da oduzme servis protivniku, koristi prvu i stiže do prednosti od 4:3.

16.01 – Oba tenisera osvajaju svoje servise, 3:3.

15.44 – Na startu drugog seta, naš teniser ima šansu za brejk. Šapovalov uspeva da se odbrani i osvoji gem, 0:1.

15.39 – Kraj prvog seta. Novak na isti način kao što je počeo i završava prvi set, gemom bez izgubljenog poena – 6:3.

15.38 – Ponovo su teniseri bili sigurni na svoj servis, 5:3. Sledi servis našeg tenisera za osvajanje prvog seta.

15.32 – Oba tenisera osvajaju svoje servise, 4:2.

15.25 – Novak je ponovo napao servis protivnika, uspeo je da dođe do dva izjednačenja, ali je protivnik uspeo da osvoji svoj servis, 3:1.

15.20 – Naš teniser nastavlja sa odličnim servisima. Lako osvaja i ovaj servis-gem, 3:0.

15.17 – Đoković pritiska servis protivnika i osvaja dve vezane brejk prilike. Koristi drugu i vodi sa 2:0.

15.13 – Novak osvaja uvodni gem bez izgubljenog poena, 1:0.

15.12 – Počeo je meč...

15.05 – Teniseri su na terenu, nakon zagrevanja očekujemo početak finala. Meč će servisom otvoriti naš teniser.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво