Đoković protiv Šapovalova za novu titulu u Parizu

Najbolji srpski teniser i još danas prvi igrač na ATP listi Novak Đoković igra od 15 časova finale Mastersa u Parizu protiv Kanađanina Denisa Šapovalova. Prenos je na Prvom programu RTS-a.

Novak će sutra predati vrh ATP liste Rafaelu Nadalu, koji je juče zbog povrede trbušnih mišića predao meč Šapovalovu.

Upravo će Šapovalov biti protivnik Novaku u finalu, u kojem će se srpski as osim za trofej igrati i za šansu da se do kraja sezone ipak vrati na čelo i godinu završi kao najbolji na svetu.

"Motivisan sam da osvojim petu titulu u Parizu. Osećam se dobro ovde, imate tenisku kulturu, podrška publike u Bersiju je sjajna. Motivisan sam pred finale. Nadam se da ću u poslednjem ovogodišnjem meču ovde igrati svoj najbolji tenis", poručio je Novak. 

U sva tri dosadašnja duela na turu između dva igrača slavio je Đoković, i to sva tri ove godine.

Novak je prvo dobio meč šesneastine finala na Australijen openu sa 3:1, onda u Rimu u istoj fazi sa 2:0, kao i na Mastersu u Šangaju takođe sa 2:0.

Istina, Šapovalov je jednom uspeo da nadmaši Novaka, ali na egzibicionom meču u Engleskoj na travi, kada je meč rešio u svoju korist u dva seta.

"Naučio sam mnogo iz prethodnih okršaja u vezi sa time šta voli da radi i kako igra. Nisam imao uspeha, ali biće finale i malo drugačiji meč. On je broj jedan s razlogom, a ja ne osećam pritisak. Najkompletniji je igrač na svetu, sve radi zaista dobro i nema slabosti, nastojaću da mu oduzmem vreme i da pokušam da učinim da oseti pritisak", rekao je Šapovalov. 

Prvi okršaj u finalu ova dva tenisera igraju od 15 časova, uz prenos na RTS 1.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво