Novak posle dosta muke u trećem kolu Pariza

Prvi reket sveta pobedom je započeo pohod na titulu u Parizu. Novak Đoković je na startu turnira posle velike borbe savladao domaćeg tenisera Korentina Mutea sa 7:6 (7:2), 6:4. Naredni rival našeg tenisera biće Britanac Kajl Edmund.

U prvom setu Novak je imao mnogo problema protiv 97. igrača sveta, koji nije prošao kvalifikacije, ali je u glavni žreb ušao kao "srećni gubitnik" nakon otkaza više tenisera.

Đoković je pravio mnogo grešaka, a dosta se mučio i sa servisima protivnika, koji su daleko od vrhunskih. Mute je mao veliku šansu da dobije taj deo igre, ali je u desetom gemu propustio da realizuje dve set lopte.

U taj brejku srpski teniser je konačno pojačao tempo i bez većih problema ga je ubedljivo dobio izgubivši samo dva poena.

Drugi set Đoković je počeo kako se očekivalo da će igrati od početka. Dva puta je oduzeo protivniku servis i poveo je sa 4:1, ali se onda ponovo opustio i Mute je vratio jedan brejk.

Za više od toga Francuz, ipak, nije imao snage, pa je tako Novak uz dosta problema opravdao ulogu velikog favorita i prošao je među 16 najboljih.

Za prolazak u četvrtfinale Đoković će igrati protiv Kajla Edmunda, koji je nadigrao Argentinca Dijega Švarcmana sa 7:5, 6:3.

Masters u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 5, 2 miliona evra.

Ostale rezultate drugog kola Mastersa u Parizu možete pogledati ovde.

Tok meča:

19.19 - Kraj meča. Novak Đoković je posle velike borbe uspeo da slomi otpor domaćeg igrača i plasira se u treće kolo turnira u Parizu.

19.07 - Nastavlja se velika borba u Bersiju. Francuz ne posustaje, svojim prvim brejkom u druom setu smanjuje na 4:2.

19.01 - Pod Đokovićevim pritiskom slama se igra Francuza. Novi brejk za našeg tenisera koji vodi sa 4:1.

18.59 - Potvrđen brejk, Novak vodi sa 3:1 u drugom setu.

18.53- Brejk za Đokovića! Na drugom servis gemu protivnika Đoković osvaja dve brejk šanse i već prvu pretvara u brejk i vođstvo od 2:1 u drugom setu. Servira da potvrdi prednost.

18.49 - Drugi set počeo je sigurnim gemovima na servis oba tenisera - 1:1.

18.41 - Posle velikih problema zbog odlične igre mladog suparnika koji je iznenadio našeg tenisera, i prvi stigao do brejka, Đoković je uspeo da preokrene i uvede meč u taj-brejk u kom je ubedljivo slavio sa 7:2. Prvi set trajao je jedan čas i devet minuta.

18.35 - Teniseri sigurni na svoj servis, igraće se taj-brejk.

18.26 - Konačno Novak oduzima servis rivalu za izjednačenje 5:5.

18.21 - Naš teniser uz dosta muke i problema jedva uspeva da izbori gem na svoj servis - 5:4.

18.12 - Đoković posle maratonskog gema, koji je trajao skoro 11 minuta, ne uspeva da slomi veliki otpor rivala i uzvrati brejkom. Imao je naš as prednost od 0:40 ali je Mute uspeo da se izvuče iz po njega neugodne siutuacije. Usledila je velika borba na prednost u gemu iz koje je Francuz izašao kao pobednik - 5:3.

18.00 - Mute pravi prvi brejk na meču za vođstvo od 4:3. Francuz koristi svaku grešku našeg tenisera.

17.56 - Bez brejka i u naredna dva gema. Odlična igra mladog Mutea koji igra bez puno respekta prema našem teniseru - 3:3.

17.47 - U naredna dva gema teniseri sugurni na svoj servis - 2:2.

17.39 - Francuz, uz dosta muke, ipak osvaja gem na svoj servis. Agresivnom igrom od starta Novak je blizu blizu brejka.

17.35 - Rutinski naš teniser otvara meč i lagano osvaja uvodni gem na startu meča u Parizu.

17.31 - Počeo je meč, Đoković prvi na servisu.

17.25 - Teniseri su izašli na teren hale "Bersi", sledi zagrevanje a uskoro i početak meča.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво