Mariju titula u Atverpenu, trofej posle 960 dana

Britanac Endi Mari savladao je Švajcarca Stena Vavrinku sa 2:1 po setovima 3:6, 6:4, 6:4, u finalu turnira u Antverpenu. Mari je tako osvojio titulu posle tačno 960 dana. Prethodnu je osvojio 3. marta 2017. godine.

Veliki borac Endi Mari uspeo je da osvoji 45. titulu u karijeri. Velika pauza, dve operacije kuka, ipak veliki borac se vratio na teren, polako vraćao formu. Izborio se sa svim nedaćama i uspeo da osvoji turnir u Antverpenu. Uspeo je da nadoknadi set zaostatka i nakon preokreta zabeleži trijumf protiv Švajcarca.

Već na startu meča u drugom gemu Vavrinka je uspeo da oduzme servis Mariju. Britanac u narednom gemu propuštlja dve brejk prilike i tako su u nepovrat otišle jedine šanse da vrati brejk. Vavrinka je potom bio siguran na svoj servis i lako je priveo set kraju - 6:3.

Velika borba u drugom setu. Ponovo je Švajcarac u trećem gemu stigao do ranog brejka i prednosti od 2:1. Mari uspeva da se vrati i u šestom gemu oduzima servis protivniku, izjednačenje - 3:3. U devetom gemu Britanac je uspeo da spasi dve brejk prilike, a već u narednom ponovo pravi brejk i stavlja tačku na ovaj set - 6:4.

Revija brejkova u odlučujućem setu. Opet je Vavrinka u trećem gemu došao do prednosti. Mari uzvraća već u narednom. Nova prednost za Švajcarca u petom gemu, ponovo Mari nije odzvolio protivniku da materijalizuje brejk, oduzima mu servis za izjednačenje - 3:3. Ključan je, kako i u drugom setu, bio deveti gem kada Mari dolazi do brejka za gem, set i meč - 6:4 u trećem setu.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 22. okt 2019, 12:55) - Linijski [neregistrovani]

Ludost je igrati...

sa veštačkim kukom!-Kajaće se!

(ponedeljak, 21. okt 2019, 03:59) - anonymous [neregistrovani]

Sport

Nije samo biti "zdrav i prav". Koliko umes toliko i dobijes.

(nedelja, 20. okt 2019, 22:01) - anonymous [neregistrovani]

A Krajinovic

"zdrav i prav" sa 27 godina niti jednu titulu. Marej je uvek bio veliki borac, koji veruje u sebe.