Posle velike drame, nova titula Nadala

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Danila Medevedeva sa 3:2 u setovima u finalu Ju Es Opena i došao do četvrte titule na ovom turniru i 19. na Gren Slem turnirima. Rezultat po setovima je bio 5:7, 3:6, 7:5, 6:4, 4:6, a meč je trajao 4 sata i 49 minuta.

Na samom početku meča Nadal je došao do ubedljive prednosti od čak dva seta, ali kada se učinilo da će bez problema dobiti meč, Danil Medevedev uspeva da se vrati u meč, dođe do izjednačenja i duel uvede u dramatičnu završnicu.

Ipak u petom, odlučujućem setu, presudilo je iskustvo Nadala u odnosu na mladog Rusa koji je igrao prvo Gren slem finale.

Španac je tako došao do svoje 19. titule na Gren Slem turnirima. Nedostaje mu još samo jedan trofej kako bi stigao Rodžera Federera, a trenutno ima tri više od Novaka Đokovića.

Po završetku meča Rafael Nadal nije štedeo pohvale za suparnika koji je praktično demonstrirao da je u vrhu najboljih tenisera sveta.

"Prvo što ću reći je nešto o Danilu. Njegove igre tokom leta su nešto najbolje što sam imao prilike da vidim otkako igram tenis.

Svi su večeras videli da je on četvrti igrač sveta sa svoje 23 godine. Čestitke na svemu. Neverovatno je kako se borio, kako je promenio ritam meča.

Siguran sam da će u budućnosti imati mnogo prilika da ovde osvoji titulu. Ovo je bila jedna od najemotivnijih noći u mojoj karijeri.

Hvala svima koji su bili na stadionu. Neverovatna energija tokom ove dve nedelje. Mislim da nijedan drugi stadion na svetu nije energičan kao ovaj ovde", rekao je Nadal. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво