Nadal savladao Švarcmana za polufinale Ju-Es Opena

Španski tenser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD pošto je posle dva sata i 48 minuta borbe savladao Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:2.

U borbi za finale Nadal će igrati protiv Italijana Matea Beretinija, koji je posle velike borbe eliminisao Gaela Monfisa sa 3:2 (3:6, 6:3, 6:2, 7:6, 7:6).

Nadal je tako dve godine zaredom uspeo da se plasira u polufinale sva četiri gren slema, a ovo će mu biti 33. gren slem polufinale u karijeri. Španac je za dva sata i 48 minuta igre opravdao ulogu favorita i izborio polufinale trećeg gren slema u sezoni.

Nadal je silovito otvorio meč, poveo 4:1 u prvom setu, ali je Švarcman podigao nivo igre i uspeo da izjednači. Ipak, usledio je novi nalet Nadala, koji je sa dva uzastopna osvojena gema poveo u setovima.

I u drugom setu viđen je sličan scenario, Španac je vodio sa 5:1 ali je Švarcman ponovo uspeo da se vrati vrati i izjednači. Više od toga nije mogao. Nadal je treći set dobio rutinski za 33. grend slem polufinale u karijeri.

U drugom polufinalu sastaju se Rus Danil Medvedev i Bugrain Grigor Dimitrov.

Ju-Es Open igra se za nagradni fond od 42.860.000 dolara.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво