Medvedev prvi polufinalista Ju-Es opena

Ruski teniser Danil Medvedev savladao je Švajcarca Stena Vavrinku sa 3:1 po setovima 7:6, 6:3, 3:6, 6:1 i plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Amerike. Protivnik u borbi za finale biće mu bolji iz duela u kome se sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Bugarin Grigor Dimitrov.

Danil Medvedev je uspeo da savlada Švajcarca. Vavrinka nije odigrao još jedan odličan meč, kako bi se posle dužeg vremena plasirao u polufinale jednog gren slema. Posle velike borbe Medvedev je bio bolji i stigao do završnice turnira.

Medvedev je odlično počeo meč na samom startu je oduzeo servis protivniku. Stečenu prednost je čuvao do desetog gema. U trenutku kada je servirao za set, Vavrinka uspeva da vrati brejk i produži set, koji je rešen u taj-brejku.

Velika borba i u ovom periodu. Ponovo je Medvedev prvi stigao do prednosti, na samom početku je napravio mini-brejk. Vavrinka se vraća i sa dva vezana mini-brejka dolazi do set lopte. Međutim, propušta je na svoj servis. Potom Rus vezuje još dva poena i dobija prvi set - 8:6 u taj-brejku.

U drugom setu Medvedevu je bio dovoljan jedan brejk da reši set u svoju korist. Ispostavilo se, ključan je bio četvrti gem u kome je Rus oduzeo servis protivniku, a potom rutinski priveo set kraju - 6:3.

Slična slika i u trećem setu. Ovog puta je Vavrinka bio taj koji je došao do prednosti u drugom gemu. Stečenu prednost uspeo je da sačuva i dobija treći set sa 6:3.

Švajcarac kao da nije imao snage za četvrti set, na terenu je postojao samo jedan igrač. Medvedev je dozvolio Vavrinki da osvoji samo jedan gem - 6:1 u četvrtom setu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво