Novak jači od povrede i Londera za plasman u treće kolo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Ju-Es opena, pobedom nad Huanom Ignasiom Londerom. Đoković je savladao Londera rezultatom 6:4, 7:6 (7-3), 6:1 u meču tokom kojeg je imao velikih problema sa povredom levog ramena.

Od početka susreta je kvalitet tenisa bio veoma visok i Londero nije popuštao pred favorizovanim protivnikom, a Đoković je bio taj koji je više grešio.

U nekoliko uvodnih gemova je napravio dvocifren broj neiznuđenih grešaka i na taj način omogućio Argentincu da prvi napravi brejk.

Nekoliko puta je tokom poena imao bolne grimase i tresao je levu ruku, a kada je zatražio medicinski tajm-aut, bilo je jasno da ga muči povreda levog ramena.

Fizioterapeut mu je u više navrata masirao taj deo tela, dok je Novak na terenu nanizao nekoliko gemova i došao do prvog seta.

Međutim, bol u ramenu nije jenjavao, dva tretmana između gemova nisu mnogo pomogla i to je Huan Ignasio iskoristio da zada novi udarac.

Veliki broj grešaka iz početnog udarca prouzrokovao je da Srbin pretrpi dva brejka i, kako je tada izgledalo, pitanje je bilo da li će uopšte biti sposoban da izdrži do kraja.

I onda, potpuno neočekivano, branilac titule je započeo furioznu seriju od pet gemova kojom se stavio u situaciju da servira za 2-0 u setovima, ali je nije uspeo. Londero je vratio egal i izdržao do taj-brejka, kada je Srbin dodatno pojačao i slomio otpor Argentinca.

Ispustio jeste vođstvo na početku trećeg, ali ga je brzo povratio i završio posao za nešto više od dva sata igre.

On će se u sledećoj rundi sastati sa pobednikom duela Dušan Lajović – Denis Kudla, koji je odložen za četvrtak zbog konstantne kiše u Njujorku.

Osim Lajovića, još jedan srpski teniser je neplanirano dobio dodatni slobodan dan, a to je Miomir Kecmanović, koji će se takođe u četvrtak sastati sa Paolom Lorencijem.

Opširnije o tome pročitajte OVDE.

Ju-Es open počeo je u ponedeljak i igra se do 8. septembra, za nagradni fond od 57 miliona dolara, a titulu brani upravo Đoković.

Tok meča:

03.32 – Đoković je pobedio Londera sa 6:4, 7:6 (7-3), 6:1.

03.27 – Još jedan brejk Srbina! Posle rutinski dobijenog gema usledio je konačni udarac Đokovića. Izvršio je pritisak, sačekao greške rivala i došao na korak do trijumfa.

03.19 – Serija brejkova, Đoković opet vodi! Uzvratio je Argentinac poklon u vidu dve dvostruke servis greške, pa je naš igrač napravio novi brejk za 6:4, 7:6 (7-3), 2:1.

03.15 – Sada ribrejk Londera! Omogućio mu je to Đoković napravivši dve duple servis greške. Jedan forhend je završio u mreži i jasno je da mnogo lakše dobija poene kada je na riternu. Rezultat je 6:4, 7:6 (7-3), 1:1.

03.10 – Novak treći set otvara brejkom! Dobio je gem na servis rivala sa "nulom", začinio ga divnim drop-šotom i odmah poveo 6:4, 7:6 (7-3), 1:0.

03.06 – Đoković dobio i drugi set! Očekivano, srpski as je bio veliki favorit u dodatnom gemu, a počeo ga je ranim mini-brejkom za 3:1. Neiznuđenom greškom je omogućio Londeru da se smanji na 3:2, ali je potom osvojio četiri od sledećih pet poena i došao do 2-0 u setovima (6:4, 7:6 (7-3)).

02.56 – Taj-brejk drugog seta! Pošto su obojica osvojila svoje gemove, drugi set biće odlučen u taj-brejku.

02.40 – Novak servirao za set, Londero prekinuo seriju! Furioznu seriju napravio je Novak, još jednim brejkom došao u situaciju da servira za 2-0 u setovima, ali je propustio priliku. Londero je ponovo koristio greške i kod 15:40 iskoristio prvu šansu da smanji rezultat na 6:4, 5:4.

02.32 – Novi brejk Đokovića i izjednačenje! Nestvarne scene na "Artur Ešu". Fenomenalnim ritern vinerom Novak je došao do 15:30, ali je prvi do 40 stigao Londero. Srpski teniser nije tek tako hteo da da ovaj gem, napravio je dva vinera i došao do brejk lotpte, a nju iskoristio za 6:4, 3:3.

02.24 – Ponovo preokret i vraćen jedan brejk! Gotovo ni iz čega osvajač 16 grend slem trofeja oduzima servis rivalu. Brzo pravi novi korak i trenutno je 6:4, 2:3.

02.18 – Srbin posustaje, Argentinac pravi novi brejk! Sada je već pitanje da li će branilac titule izdržati do kraja susrea. Londero pravi novi brejk i vodi 6:4, 0:3.

02.13 – Novak pretrpeo brejk na startu drugog seta! Očigledno je da se Srbin muči sa povredom, često greši i sve duge razmene idu na konto Huana Ignasija. Argentinac je sačekao svoju priliku i oduzeo mu servis na početku drugog dela za 6:4, 0:1.

02.06 – Đoković dobio prvi set! Uprkos bolu koji oseća u levom ramenu i grimasama koje pravi prilikom svakog bekhenda, Novak je uspeo da napravi još jedan brejk koji mu je doneo prvi set. Sačekao je svoju šansu, prvu iskoristio i stigao do 6:4.

01.57 – Londero nije dozvolio da ga poremeti problem koji ima protivnik i brzo je vratio rezultatski egal.

01.50 – Đoković dolazi ponovo do prednosti, ali je zbog bola u levom ramenu morao da pozove pomoć fizioterapeuta. Trenutni rezultat je 4:3.

01.44 – Ribrejk Novaka! Iako se činilo da neće uspeti, prvi igrač planete je ipak neutralisao vođstvo rivala već u sledećem gemu. Propustio je 0:40, potom još dve brejk šanse i to najviše zahvaljujući svojim greškama. Izgleda da ima i nekih fizičkih problema, ali je uspeo da se stabilizuje i izjednači na 3:3.

01.36 – Đoković pretrpeo brejk! Posle dva sigurna gema, usledio je jedan "traljav" i Londero je poveo. Novak je bio veoma nervozan i već u ranoj fazi stigao do dvocifrenog broja neiznuđenih grešaka. Dozvolio je 15:40, a ubrzo zatim i brejk za 2:3.

01.24 – Produžio je srpski as seriju na šest uzastopno dobijenih poena od početka meča, imao 0:30, ali je Argentinac uzvratio dobrim servisima. Uspeo je da preživi prvi gem i izjednači na 1:1.

01.19 – Novak bez problema upisuje prvi gem. Odservirao je četiri sigurna servisa i bez izgubljenog poena došao do 1:0.

01.17 – Đoković počeo svoj meč protiv Londera.

Igraće se pod zatvorenim krovom na stadionu "Artur Eš" jer kiša u Njujorku nije prestala da pada.

23.44 – Kiša otkazala mečeve na Ju-Es openu! 

Neposredno po povratku igrača u svlačionice stigla je još jedna loša vest – danas neće biti tenisa u Njujorku na svim terenima osim onih koji su postavljeni na stadionima pokrivenim krovom. Lajović i Kecmanović moraće da sačekaju četvrtak sa okršaje sa Kudlom, odnosno Lorencijem, dok će jedino igrati Đoković. Njegov duel sa Londerom počinje u jedan sat posle ponoći.

23.40 – Samo što su počeli da se zagrevaju za meč, kiša je ponovo počela da pada i igrači su morali da se vrate u svlačionice. Padavine muče organizatore i učesnike poslednjeg grend slema i očekuje nas nova pauza.

23.35 – Lajović i Kudla su izašli na zagrevanje posle nekoliko sati čekanja.

23.15 – Kiša koja je padala u Njujorku tokom celog dana je stala. To je prouzrokovalo odlaganje i pomeranje mečeva. Svi dubl mečevi su otkazani, a organizatori su napravili neke korekcije u rasporedu, kako bi se svi susreti u singlu završili.

Prvi na teren izlazi Lajović, koji od 23.40 časova igra protiv Denisa Kudle, dok se nešto kasnije Kecmanović sastaje sa Paulom Lorencijem.

Dušan Lajović sastaje se sa Denisom Kudlom. Američki teniser zauzima 111. poziciju na ATP listi, dok je Lajović 29. Ovaj duel je pomeren zbog velikih problema koje je napravila kiša, koja je padala ceo dan u Njujorku.

U dosadašnjem toku turnira Kudla je eliminisao Tipsarevića, dok je Lajović bio bolji od Darsisa.

Nešto kasnije, Miomir Kecmanović igra protiv Paola Lorencija. Lorenci zauzima 135. poziciju, dok je srpski teniser 50. na ATP listi.

Kecmanović je u prvom kolu bio bolji od Đerea, dok je italijanski teniser eliminisao Svajdu.

Poslednji na teren izlazi Novak Đoković, koji oko 01.00 čas igra meč sa Huanom Ignasiom Londerom.

Argentinac je u prvom kolu bio bolji od Kverija, a trenutno je 56. teniser sveta. Novak je u prvom kolu izbacio Roberta Karbaljesa Baenu.

Ju-Es open počeo je u ponedeljak i igra se do 8. septembra, za nagradni fond od 57 miliona dolara, a titulu brani upravo Đoković.

Tok mečeva srpskog tenisera pratite na našem portalu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи