Novak protiv Baene započinje odbranu titule Ju-Es Opena

Organizatori poslednjeg grend slem turnira u 2019. godini objavili su parove glavnog žreba. Branilac titule na Ju-Es Openu i prvi ovogodišnji nosilac Novak Đoković na startu turnira igraće protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene.

Novak je trostruki šampion Ju-Es Opena, a svoje 14. učešće na Otvorenom prvenstvu SAD i pohod na 17. grend slem titulu, srpski teniser započinje protiv 76. igrača sveta, Roberta Karbaljesa Baene (Španija).

Novaka u drugom kolu očekuje meč sa boljim iz duela Sem Kveri - Huan Ignasio Londer, dok u trećoj rundi može da se sastane sa nekim od srpskih tenisera.

U delu Đokovićevog žreba nalazi se Janko Tipsarević, koji će u prvom kolu igrati protiv domaćeg tenisera Denisa Kudle.

U tom delu "kostrura" je i Dušan Lajović, koji takmičenje počinje duelom protiv Belgijanca Stiva Darsisa.

Ukoliko Tisparević i Lajović uspešno prođu prvo kolo, očekuje ih srpski duel u drugoj rundi, a pobednik tog susreta biće rival Đokoviću u trećem kolu.

U Novakovom delu žreba su i Laslo Đere i Miomir Kecmanović, koji se sastaju na otvaranju Otvorenog prvenstva SAD, a najozbiljniji rival u ovom delu žreba je Švajcarac Sten Vavrinka.

Đoković bi u četvrtfinalu mogao da se susretne sa Rusom Danilom Medvedevim, dok bi mu potencijalni rival u polufinalu mogao da bude Švajcarac Rodžer Federer.

Naš teniser je do sada na Ju-Es Openu odigrao 79 mečeva, od kojih je 69 rešio u svoju korist. Šampion turnira je bio 2011, 2015. i 2018. godine, a pre dvanaest meseci je u finalu srušio Argentinca Huana Martina del Potra.

Takmičenja na terenima "Flešing Medouza" počinju u ponedeljak, 26. avgusta i trajaće do nedelje, 8. septembra, kada je na programu muško finale u singlu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво