Janko Tipsarević najavio kraj karijere, poslednji nastup za Srbiju

Srpski teniser Janko Tipsarević najavio je na svom Instagramu da će na kraju sezone završiti sa aktivnim igranjem tenisa. Poslednji turnir na kojem će učestvovati je Dejvis kup u Madridu.

Janko Tipsarević, jedan od najboljih srpskih tenisera svih vremena, najavio je da će na kraju sezone završiti karijeru.

"Bilo je ovo sjajnih 16 godina. Posle mnogo preispitivanja i razmišljanja šta mi je važno u ovoj fazi života i šta me čini srećnim, odlučio sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Neću da pišem srceparajuće govore (bar ne još) koji će vas rasplakati, pošto me čeka još tenisa. Osim Ju-Es opena sledeće nedelje i nekoliko ATP turnira, poslednje takmičenje na kom ću učestvovati je Dejvis kup u Madridu. U narednim godinama glavni fokus će mi biti porodica, teniska akademija i međunarodni koučing. Hvala svima na neprekidnoj podršci", napisao je Tipsarević na svom Instagram nalogu.

Dejvis kup u Madridu, u novom formatu, igra se od 18. do 24. novembra.

Janko je u karijeri osvojio četiri ATP titule, najbolji plasman na ATP listi bilo je osmo mesto (2012. godine). Bio je najbolji junior na svetu, a juniorski Australijan open osvojio je 2001. godine.

Tipsarević je u junu napunio 35 godina.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво