Serena predala zbog povrede, Andresku osvojila Toronto posle duge pauze

Kanadska teniserka Bjanka Andresku na najbolji mogući način se vratila posle duge pauze zbog povrede i osvojila turnir u Torontu. Andresku je do titule na Rodžers kupu stigla predajom Serene Vilijams, nakon samo četiri gema.

Serena je od prvog poena imala problema sa leđima i očigledno je bilo da se muči na terenu, pa je pri rezultatu 3:1 za protivnicu bila primorana na predaju.

"Žao mi je što nisam mogla da nastavim", rasplakala se Amerikanka pred publikom u Torontu.

"Jednostavno, nisam mogla. Hvala bogu što mi je dao da se uopšte ovde pojavim. Bjanka, ti si sjajan sportista. Hvala mom timu, ovo je bila teška godina, ali nastavićemo."

To je omogućilo Bjanki da dođe do novog velikog pehara nakon onog u Indijan Velsu, a uspela je i da se upiše u istorijske knjige jer je postala prva Kanađanka u poslednjih 50 godina koja je trijumfovala u Torontu.

Uspeh, i to posle više od četiri i po meseca pauze, znači i veliki skok na VTA listi, pa će od ponedeljka biti 14. igračica sveta.

"Znam kako je povući se sa turnira. Nisam očekivala da ovako dođem do trofeja. Serena, ti si istinska šampionka. Gledala sam te mnogo puta, ti si šampion kako na terenu tako i van njega", poručila je pobednica.

Što se osvajačice 23 grend slema tiče, nije sigurno da li će biti spremna za početak Ju-Es opena, koji je na programu od 26. avgusta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара