Serena konačno pobedila Osaku, Japanki je uteha prvo mesto

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u polufinale turnira u Torontu pobedom nad Naomi Osakom iz Japana. Vilijamsova je odigrala jedan od najboljih mečeva ove sezone i savladala Osaku rezultatom 6:3, 6:4.

Jedna od najboljih igračica svih vremena je uspela da probije barijeru i nakon dva poraza od Japanke dođe do trijumfa.

Posao je završila za 78 minuta, uspela da se revanšira za poraz u finalu Ju-Es opena prošle sezone, najviše zahvaljujući odličnom servisu.

Čvrsto je čuvala gemove u kojima je imala početni udarac, po jedan brejk u svakom setu joj je bio dovoljan, pa će se u borbi za finale, pomalo iznenađujuće, sastati sa Mari Buskovom iz Češke.

Ona je prošla zahvaljujući predaji Simone Halep, koja je zbog povrede odustala kada je izgubila prvi set – 6:4.

U drugom polufinalu sastaju se Bjanka Andresku i Sofija Kenin.

Inače, ni Osaka neće biti previše tužna nakon ispadanja u Torontu, pošto će se od ponedeljka ponovo vratiti na prvo mesto VTA liste. Naomi će zameniti Ešli Barti koja je nedavno nju skinula sa vrha, a sve to zahvaljujući spomenutoj Bjanki Andresku koja je pobedila Karolinu Pliškovu.

Pliškova je bila druga kandidatkinja za mesto "broj 1", ali će morati još malo da sačeka ukoliko želi da ponovi uspeh sa kraja 2017. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи