Đoković dobio "paklen" žreb za masters u Sinsinatiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije imao sreće prilikom žreba za masters u Sinsinatiju koji počinje sledeće sedmice. Đoković je postavljen za prvog nosioca i on je taj koji predvodi gornju polovinu kostura, ali će na svom putu imati nekoliko izuzetno teških protivnika.

Novak je prošle sezone osvojio trofej u američkom gradu, slobodan je u prvom kolu, dok odbranu titule započinje od pobednika susreta Sem Kveri – Pjer-Ig Erber.

Ukoliko uspešno savlada prvu prepreku, što se očekuje, rival već u trećem kolu mogao bi da mu bude Džon Izner ili Dušan Lajović. Visoki Džon se vratio posle povrede stopala. tradicionalno igra najbolje na američkom betonu i biće favorit protiv Ducija.

Četvrtfinale mu donosi još jednu "bombu" – projektovani protivnici su mu Karen Hačanov ili Nik Kirjos, a u polufinalu bi mogao da se sastane sa Rodžerom Federerom.

Švajcarac, koji je Sinsinati osvajao sedam puta (46 pobeda), ne bi trebalo na startu da ima probleme, ali mu kasnija faza turnira donosi protivnike poput Stana Vavrinke, Grigora Dimitrova, Danila Medvedeva ili Stefanosa Cicipasa.

Kao i obično, donju polovinu žreba predvodi Rafael Nadal, koji se tokom noći plasirao u polufinale Montreala.

I Nadal će biti slobodan, posle su mu na putu Kristijan Garin ili Adrijan Manarino, a u tom delu je i Kei Nišikori.

U očekivanom polufinalu bi trebalo da se sastane sa četvrtfim nosiocem Dominikom Timom, koji će takođe imati izuzetno težak posao.

Već u prvom meču će imati veliki izazov, pošto čeka pobednika duela Rišar Gaske – Endi Mari. Britanac će odigrati prvi meč u singlu nakon Australijan opena i dve operacije kuka.

Tim je favorit da dođe u završnicu, samo će pre toga morati da preskoči imena poput Aleksandera Zvereva, Marina Čilića, pa i našeg Lasla Đerea. Đere otvara turnir teškim okršajem sa Dijegom Švarcmanom iz Argentine.

Turnir u Sinsinatiju na programu je od 12. do 18. avgusta i igra se za nagradni fond od 6.056.280 dolara.

Đoković brani titulu od prošle godine, kada je učinio nešto što nikome do sada nije pošlo za rukom i kompletirao "zlatni masters", odnosno objedinio trofeje sa svih turnira iz serije 1.000.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво