Federer i Nadal uz Đokovića u Savetu igrača, prvi sastanak u Njujorku

Svetska teniska organizacija objavila je da će se Rodžer Federer, Rafael Nadal i Jirgen Melcer pridružiti savetu igrača.

Federer, Nadal i Melcer popuniće upražnjeno mesto u savetu, pošto su pre Vimbldona istupili Robin Has, Džejmi Mari i Sergej Stahovski.

Spomenuti trojac će mometalno preuzeti funkciju i nalaziće se na istoj sve do Vimbldona 2020. godine, kada će imati pravo da istupe.

Pozicija trenera u savetu igrača i dalje je upražnjena i očekuje se da se popuni "u hodu".

Sledeći sastanak saveta igrača biće održan u Njujorku neposredno pred početak Ju-Es opena, a na njemu će sedeti Kolin Daudsvel, Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Sem Kveri, Džon Izner, Kevin Anderson, Jirgen Melcer, Bruno Soareš, Jen-Hsun Lu i Vasek Pospišil.

Nadal je tokom turnira u Montrealu otkrio zbog čega je zajedno sa Švajcarcem odlučio da pomogne Đokoviću.

"Novak je već duže vremena u Savetu. Mi smo bili tu pre. Dobro je što su teniseri zainteresovani za ono što se dešava u njihovom sportu. Mislim da smo tokom naših karijera, Rodžer i ja brinuli o tenisu. Istina je, kao što sam rekao pre, da se dosta stvari izdešavalo u Savetu. Želimo da budemo deo toga. Zato smo ponovo tu", rekao je Nadal posle pobede nad Gvidom Peljom.

"Bik sa Maljorke" veruje da njegova reč može da donese promene.

"U poslednjih nekoliko navrata bilo je teških trenutaka u smislu razgovora, dosta važnih stvari moramo da uradimo. Tako da želim da budem bolje informisan o tome šta se dešava, tako da dam moj stav, pošto sam 15 godina na turu. Samo se radi o tome da se pomogne da igra napreduje. Ako sam u Savetu, mislim da mogu da pomognem."

Novak Đoković i Rodžer Federer deliće ulogu predsednika Saveta, odnosno biće zaduženi za sve tenisere na ATP turu. Nadal će usko biti vezan za igrače od 1. do 50. mesta na ATP listi, ali će takođe biti uključen i u druga dešavanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво