Kirjos ponovo napravio šou i pobedio Cicipasa u polufinalu Vašingtona

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u finale turnira iz serije 500 u Vašingtonu, pobedom nad Stefanosom Cicipasom sa 6:4, 3:6, 7:6 (9-7). Kirjos je odigrao još jedan odličan meč, zabavljao publiku i protivnika, pa će imati priliku da se bori za šesti trofej u karijeri.

Momak iz Kanbere, koji je pronašao formu na američkom betonu, dobio je prvi set zahvaljujući jednom brejku, da bi i početkom drugog oduzeo servis rivalu.

Ipak, Cicipas je pokazao zbog čega će od ponedeljka biti peti igrač na ATP listi – uzvratio je brejkom, potom napravio još jedan i izjednačio u setovima.

Tokom duela viđena je i zanimljiva situacija kada je Grk zatražio od svog tima da mu donese novi par patika jer mu aktuelni nije odgovarao. "Pošiljku" je lično preuzeo 24-godišnji Australijanac i teatralno mu je predao.

Ovo je inače bio omaž situaciji sa meča Cicipasa i Benoa Pera, kada se Francuz iznervirao što se Stefanos preobuvao, a Kirjos je to iskoristio da isproziva suparničkog sponzora svog "Najkija".

"Samo sam želeo da ubrzam proces. Inače, 'Adidas' je užasan", kazao je na konferenciji za medije.

Odlučujući deo igre je rešen u taj-brejku, pošto je protekao bez prevelikih rezultatskih uzbuđenja, osim što je Kirjos spasao dve brejk prilike pri rezultatu 2:2. Dodatni gem je tek bio nestvaran - Nik je poveo 5:1, potom izgubio pet uzastopnih poena i omogućio protivniku meč loptu.

Nju je spasao, da bi nešto kasnije iskoristio svoju drugu i završio posao za više od dva sata igre. Pre nego što je odservirao za trijumf, konsultovao se sa jednim navijačem iz prvog reda, sa kojim se i zagrlio pred poslednji poen.

Inače, turnir u prestonici Sjedinjenih Američkih Država obeležio je i dubl koji su igrali upravo Kirjos i Cicipas. Oni su zaustavljeni u ranoj fazi, ali su razvili prijateljstvo.

Kirjos će se za titulu boriti sa Danilom Medvedevom, koji je sa dva puta po 6:2 savladao Petera Gojovčika.

Očigledno je da se malo smirio i ovaj uspeh doneće mu veliki skok (najmanje 18 pozicija), dok bi se u slučaju pobede u finalu vratio među najboljih 30. Ni Cicipas neće biti nezadovoljan jer će se prvi put u karijeri naći u top 5 svetskog tenisa.

Turnir u Vašingtonu igra se za nagradni fond od 1,9 miliona dolara.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво