Lajović osvojio prvu titulu

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je titulu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Umagu, pošto je u finalu pobedio Mađara Atilu Balaša sa 2:0 (7:5; 7:5).

Balaš, 207. igrač na svetu, bolje je otvorio meč, servirao za set kod 5:3, ali tada je Lajović uzvratio, osvojio četiri vezana gema i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu srpski igrač je prvi napravio brejk, Mađar uzvratio za 4:4, ali kao i u finišu prvog nije izdržao, pa je Lajović došao do titule iskoristivši prvu meč loptu.

Lajović je tako "osvetio" Filipa Krajinovića i Lasla Đerea, koje je Balaš pobedio u Umagu, a sebi doneo prvu titulu, nakon što je proletos poražen u finalu Mastersa u Monte Karlu od Italijana Fabija Fonjinija.

Ujedno, Lajović je postao peti Srbin sa ATP titulom i pridružio se Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću i Đereu.

On će od sutra biti 26. na ATP listi.

Turnir u Umagu igrao se za ukupni nagradni fond od 482.060 evra, a Lajoviću je za titulu pripalo 90.390 evra.

Finalnom meču prisustvovala je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво