"Vimbldon se poklonio novom kralju"

Prvi reket sveta, srpski teniser Novak Đoković pobedio je u epskom finalu na turniru u Vimbldonu protiv švajcarskog rekordera Rodžera Federera, piše bečki dnevnik „Kurir" i konstatuje da je postao novi "kralj" tenisa.

"Princ Vilijem i princeza Kejt, kao i drugi fanovi na Vimbldonu želeli su novu krunu za "kralja tenisa" - Federera, da se on posle finala pokloni pred kraljevskom ložom. 

Umesto toga su se svi poklonili Đokoviću, jer se on u Vimbldonu krunisao za novog "kralja", ističe list u izveštaju posle finala velikog turnira.

Dnevnik ukazuje da Đoković voli da bude u finalu Vimbldona, podsećajući da je u poslednjih šest učešća u finalnim mečevima turnira samo 2013. izgubio, i to protiv "domaćina" Endija Mareja.

Bečki „Kurir" ističe da ovom pobedom Đoković ostaje prvi na rang listi, a da je Federer samo titulom u Vimbldonu mogao da pretekne Rafaela Nadala, tako da ostaje na trećoj poziciji.

Upadljiva je dominacija Đokovića na grend-slem turnirima, podvlači list.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара