Novak posle plasmana u polufinale: Osvajanje prvog seta prelomilo meč

Neposredno nakon pobede nad Gofenom i plasmana u polufinale Vimbldon, Novak Đoković rekao je da je prvi set i njegovo osvajanje bilo presudno za krajnji rezultat.

Gofen je prvi došao do brejka na meču, ali potom je usledio period od oko 45 minuta u kojima je gemove osvajao samo Đoković. 

"Da, on je bolje počeo, diktirao je tempo sa osnovne linije i zasluženo je poveo. Onda su došle nove lopte, odigrao odličan gem i uspeo da vratim brejk i dobijem sledeći servis lagano, a onda u ključnom servis gemu bio bolji. Stvari su mogle da budu i drugačije i ne znamo kako bi izgledao susret da sam izgubio prvi set. Drugim i trećim setom sam izuzetno zadovoljan", rekao je Đoković posle meča.

O sedamdesetoj pobedi i devetom polufinalu na Vimbldonu rekao je:

"Imao sam težak meč u trećem kolu, ostale sam dobio sa po 3:0. Igrao sam jako dobro, a moja dva najbolja meča su poslednja dva - u osmini finala i danas, tako da sam u formi u kojoj želim da budem", rekao je prvi reket sveta.

O narednom portivniku, Pelji ili Bautisti imao je reči hvale.

"Izgubio sam poslednja dva meča od Bautiste, ima vrlo čvrstu igru i ne greši mnogo. Na travi lopta niže odskače, što mu odgovara. Isto važi i za Pelju, koji je izbacio nekoliko favorita, finalistu prošlogodišnjeg turnira i Raonića. Oni nemaju plasman među prvih 15 na svetu, ali moram da pokažem poštovanje", zaključio je Novak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво