Santoro za RTS: Ako Đoković nastavi na ovom nivou...

Fabrisa Santoroa sreo sam posle meča Novaka Đokovića i Iga Imbera u trećem kolu Vimbldona. Đoković je u tom duelu slavio maksimalnim rezultatom i lagano prošao do druge nedelje.

Santoro se tokom tog duela nalazio u boksu mladog Francuza, ali navodi da se još nije otisnuo u trenerske vode.

"Ne, nisam mu pravi trener. Samo ga pratim dok igra mečeve", počeo je priču Santoro za RTS.

Nekadašnji francuski igrač, kojem je najbolji plasman 17. mesto na ATP listi, kazao je da njegov pulen ni u jednom trenutku nije bio blizu da zakomplikuje meč.

"Novak je odigrao fantastično. Prosto je samo išao do one granice do koje je bilo dovoljno da pobedi. U prva dva seta je pravio rane brejkove, što mu je omogućavalo da bez prevelikog napora dođe do trijumfa. Igo se trudio, ali nije bio ni blizu, iako je prethodno odigrao nekoliko sjajnih mečeva."

Santoro je upozorio Davida Gofena, sledećeg Đokovićevog protivnika.

"Protiv Gofena ne verujem da će imati tako lak zadatak, ali ukoliko bude na nivou iz prve nedelje, ne bi trebalo da se zakomplikuje. Belgijanac igra dosta brzo i živahtno, međutim fali mu snaga. Kada ka njemu budu krenuli Đokovićevi riterni, naći će se u velikom problemu."

Dotakli smo se malo i neizbežnog – Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji su uz Novaka najveći favoriti, a koji igraju izuzetno od početka turnira.

"Uvek se govori o ovim momcima i, kada god pomislimo da će ih možda neko zameniti, oni ga 'sahrane'. Velika trojka nastavlja sa dominantnim partijama na grend slemovima i ne vidim da će ih uskoro neko ugroziti. Federer je ponovo sjajan, ovo je njegov turnir i još jednom ima veliku priliku za trofej. Nadal je trebalo da ima težak žreb, ali iz njega izlazi poprilično lagano. Udara lopticu mnogo jače neko inače i sjajno se kreće. Za sada su ostavili veoma snažan utisak."

"Međutim, ako Novak bude na ovom nivou, teško da će bilo ko moći da mu parira", zaključio je Santoro za RTS.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво