Jorovićeva posle maratona izgubila od Risk

Ivana Jorović izgubila, posle pravog maratona, od Amerikanke Alison Risk sa 2:1 (6:2, 6:7, 9:7) u meču drugog kola Vimbldona. Posle velike borbe, naša teniserka nije uspela da napravi totalni preokret i savlada protivnicu. Meč je trajao dva sata i 53 minuta igre. Aleksandra Krunić u tandemu sa Japankom Aojamom savladale su kombinaciju Kristijan - Jakupović sa 7:6, 7:6.

Ivana Jorović nije uspela da savlada Amerikanku. Naša teniserka je dobro startovala, propustila svoje šanse, a potom je došlo do pada u igri naše teniserke. Protivnica to koristi i lako osvaja prvi set. Znatno bolja igra naše teniserke u drugom setu. Nakon što je vratila brejk odolevala je protivnici i dobila set u taj-brejku. U odlučujućem setu posle velike borbe Risk je uspela da iskoristi svoje šanse i stigne do pobede i plasmana u treće kolo.

Nakon što je osvojila svoj servis naša teniserka je propustila dve vezane brejk prilike. Potom je Risk uz dva brejka lako stigla do 4:1. Naša teniserka je potom uspela a vrati jedan brejk, ali to je bilo sve što je uradila u prvom setu. Amerikanka osvaja naredna dva gema i dobija prvi set sa 6:2.

Borba se rasplamsala u drugom setu. Ivana je izgubila svoj servis na startu seta, ali se brzo vratila i već u četvrtom gemu došla do izjednačenja. Usledio je period igre u kome su obe teniserke osvajale svoje servise. Jorovićeva je imala više od igre, ali nije uspela da osvoji novu brejk priliku. U jedanaestom gemu naša teniserka je uspela da se odbrani i posle 11 minuta igre osvoji servis gem. Set je rešen u taj-brejku.

Prva četiri poena su bili mini-brejkovi. Ivana je prva koja je osvojila svoje servise i povela sa 4:2. Potom je napravila još jedan mini-brejk - 5:2. Naša teniserka zatim osvaja četiri vezane set lopte. Risk spasava prvu na servis naše teniserke. Novim mini-brejkom Ivana stavlja tačku na ovaj set - 7:3 u taj-brejku.

Velika borba u odlučujućem setu. Nakon što je Amerikanka povela sa 2:0, Ivana je uspela da se vrati i izjednači - 2:2. Ponovo je protivnica došla do brejka prednosti. Naša teniserka je u narednom gemu propustila šansu da ponovo vrati brejk i izjednači. Kada je protivnica servirala za meč Ivana je uspela da joj oduzme servis i smanji na 5:4. Potom su obe teniserke osvajale svoje servise - 6:6.

Nastavile su teniserke da osvajaju svoje servise sve do rezultata 8:7 za Risk, kada je protivnica uspela da oduzme servis našoj teniserki i stavi tačku na ovaj meč.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи