Đoković neuspešan u poslednjoj proveri, ali jedva čeka početak Vimbldona

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije bio uspešan na egzibiciji Budls koja se organizuje u sklopu priprema za Vimbldon. Đoković je u prvom meču pobedio Kristijana Garina, ali je u drugom poražen od Denisa Šapovalova rezultatom 7:6 (7-3), 6:4.

Novak nije igrao na očekivanom nivou, ali nije previše ni zapinjao, već mu je osnovni cilj bio da se "naštimuje" pred treći grend slem sezone.

U prvom setu nije bilo brejkova, čak ni brejk šansi, a levoruki Kanađanin bio je agresivniji u taj brejku i došao do vođstva.

Činilo se da će Novak uspeti da preokrene situaciju kada je napravio brejk već u prvom gemu drugog seta, ali u šestom gemu Šapovalov je uzvratio, da bi u dugom i neizvesnom poslednjem gemu napravio još jedan brejk i došao do trijumfa.

"Sjajno je imati ove mečeve pre Vimbldona, Denis je jedan od lidera nove generacije, imam veliko poštovanje za njega, sjajan je momak i sjajan igrač. Ima mnogo ljudi koji cene njegovu igru i to s razlogom", rekao je Đoković.

On je istakao da ima dovoljno vremena da se spremi za izazove koji ga čekaju u Londonu.

"Kada ste na Vimbldonu želite da budete najbolji, a ja sam juče i danas imao dva dobra meča i još tri do četiri dana dobrog treninga i Vimbldon može da počne", dodao je Novak.

S obzirom na to da je Đoković branilac titule, već se zna da će svoj meč igrati u ponedeljak od 14 sati po srednjoevropskom vremenu.

Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula i igra se za nagradni fond od 38 miliona funti. Direktne prenose sa terena Ol Ingland klaba moći ćete da pratite na programima RTS-a.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво