Srpski derbi u četvrtfinalu Antalije!

Srpski teniser Miomir Kecmanović i Viktor Troicki sastaće se u četvrtfinalu ATP turnira koji se igra u Antaliji. Kecmanović je savladao Francuza Uga Umbera rezultatom 6:4, 7:5, dok je Troicki napravio iznenađenje eliminacijom Benoa Pera - 7:6 (7-4), 7:6 (7-5).

Kecmanović je nastavio sa odličnim partijama na travi, uprkos tome što je na Rolan Garosu otkrio da će na pripremnim turnirima za Vimbldon nastupati gotovo bez treninga na ovoj podlozi.

Nakon trijumfa nad Đaumeom Munarom, ni 64. igrač na ATP listi nije bio pretežak zadatak.

U prvom setu je Miomir napravio brejk baš kada treba, u devetom gemu, da bi već u sledećem odservirao za vođstvo od 1-0.

U drugom je ispustio prednost, ali je momentalno povratio i potom završio posao za nešto manje od sat i po vremena igre.

S druge strane, Troicki je počeo da podiže formu posle loših nekoliko meseci i potvrdio da voli da igra na travi. Pošto je uspešno prošao kvalifikacije, pobedio je malo poznatog Ortega-Olmeda, a sada je skalp skinuo 32. igraču sveta.

Per se mnogo bolje snalazi na šljaci, što se osetilo na samom startu, kada je ispustio servis u uvodnom gemu. Vratio se sredinom seta i izborio taj-brejk, ali je naš predstavnik bio koncentrisaniji u dodatnom gemu.

U drugom je Viktor bio u zaostatku, izjednačio je i ponovo sačekao taj-brejk da dođe do konačnog trijumfa.

Njih dvojica se do sada nisu sastajali, a sigurno je da ćemo imati igrača i u polufinalu Antalije. Troicki ili Kecmanović će se za finale boriti sa pobednikom susreta Džordan Tompson – Damir Džumhur.

Turnir u Antaliji igra se za nagradni fond od 445.690 evra.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво