Nadal kritikovao Vimbldon, Đoković razume nezadovoljstvo rivala

Drugi teniser sveta Rafael Nadal kritikovao je Vimbldon zbog načina na koji se određuju nosioci na ovom grend slemu. Nadal će u Londonu biti treći nosilac, iako se nalazi na drugoj poziciji na ATP listi, zbog slabijeg učinka u odnosu na Rodžera Federera.

Federer je titulom u Haleu pre nekoliko dana obezbedio poziciju drugog favorita na Vimbldonu i nalazi se ispred Rafe po formuli kojom se određuju nosioci.

Ta formula formirana je početkom veka i bazira se na svim poenima osvojenim na travi u poslednjih 12 meseci i na 75 odsto poena osvojenih na godinu pre toga, takođe na travnatoj podlozi.

"To je uobičajena stvar. Vimbldon je jedini turnir u godini gde oni rade sa nosiocima šta im je volja. Kako god da bude, nevažno da li sam drugi ili treći nosilac, moraću da budem najbolji i boriću se za svaku pobedu. Jedino što mi se čini da nije u redu je što se to radi samo na Vimbldonu. Ne odnosi se samo na mene, već i sve druge. Oni ne poštuju status koji su igrači stekli tokom sezone", poručio je Nadal.

U sredu je potvrđen redosled nosilaca, pa se na četvrtom mestu našao prošlogodišnji finalista Kevin Anderson, a Nadalovo nezadovoljstvo razume i branilac titule Novak Đoković.

"To su njihova pravila i moramo ih poštovati iako je to malo začuđujuće. Rodžer je jedan od najboljih tenisera ikada na Vimbldonu, ima najviše titula ovde i ako neko zaslužuje povlastice to je on. Istovremeno, Nadal je taj od koga Rodžer preuzima tu poziciju drugog nosioca, tako da je teško biti iskren.", rekao je Đoković.

Federer, koji je osam puta podizao najvažniji pehar u "belom sportu", ne veruje da će mu skok na listi nosilaca doneti lakši put na terenima Ol Ingland klaba.

"Ne pravi razliku to da li je Rafa u mom sektoru žreba ili ne. Pretpostavljam da možete da kažete kako ću izbeći Novaka u polufinalu. Međutim, do toga je još dug put. To mi samo pomaže da bolje planiram i to je sve", kaže Federer.

Vimbldon je na programu od prvog do 14. jula i igra se za nagradni fond od 38 miliona funti.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво