Na današnji dan okončan "meč bez kraja"

Pre tačno devet godina Izner i Mai okončali su najduži meč u istoriji tenisa. Posle tri dana i 11 sati igre, Amerikanac je odneo pobedu, osvojivši peti set rezultatom 70:68.

Kada su izvučeni parovi prvog kola Vimbldona 2010. godine, malo ko je mogao i da pomisli da će duel Amerikanca Džona Iznera i Francuza Nikole Maija ostati zlatnim slovima ispisan u istoriju tenisa.

Duel dvojice tenisera ukupno je trajao 11 sati pet minuta, a počeo je u utorak u 18.13 po lokalnom vremenu, da bi posle tri sata i rezultata 2:2 u setovima prvi put bio prekinut zbog mraka.

Teniseri su se vratili na teren u sredu u 14 časova i počeli peti set, koji je još jednom bio prekinut zbog mraka, pri rezultatu 59:59. Francuz je insistirao da se prekine meč, dok je Izner želeo da se igra nastavi.

Ipak, teniseri su morali na teren i treći dan uzastopno, ali do tada su već postali zvezde i svi su želeli da prisustvuju duelu na terenu broj 18, koji je već dobio ime "meč bez kraja" (the endless match).

Izner je napravio brejk u 138. gemu petog seta, odneo ukupnu pobedu 70:68 u odlučujućem setu i ušao u istoriju kao pobednik najdužeg meča teniskog sporta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво