Ništa od "drim tima", Đoković ne učestvuje na Lejver kupu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće učestvovati na ovogodišnjem Lejver kupu, koji se održava u septembru u Ženevi. Đoković je prošle godine bio deo turnira, ali se sada očekivano neće pojaviti u Švajcarskoj.

Novak je u Čikagu 2018. sa Rodžerom Federerom predvodio Evropu do trijumfa nad "Timom sveta", ali uprkos nadama navijača, nećemo gledati "drim tim" trojice najboljih na svetu.

Umesto njega, Federeru i Rafaelu Nadalu, koji se vraća nakon sezone pauze, u "Timu Evrope" pridružiće se Dominik Tim, Aleksander Zverev i Fabio Fonjini.

Austrijanac se vraća posle godine pauze, dok će Fonjini debitovati u ovom "privatnom" ekipnom takmičenju čiji su osnivači Federer i Rod Lejver.

"Za mene je neverovatno iskustvo bilo u Pragu 2017, kada sam bio deo 'Tima Evrope', jedinstven je osećaj biti u istoj ekipi sa igračima sa kojima se inače boriš", kazao je Tim.

On je istakao da će mu najveći rivali sada biti saigrači.

"U Pragu 2017. godine Rodžer i Rafa navijali su za mene i davali mi taktiku za moje mečeve. Radujem se novom iskustvu na Lejver kupu."

Saša Zverev je već navikao da sa velikanima "belog sporta" bude u istom timu, što nije slučaj sa Fonjinijem.

"Uzbuđen sam zbog prvog nastupa, uvek je u tenisu posebno kada smo u prilici da budemo deo tima", kaže Fonjini.

Selektor Tima Evrope je Bjern Borg, a Tim Sveta predvodii Džon Mekinro, koji će narednih nedelja saopštiti imena u svojoj ekipi.

Treće izdanje Lejver kupa na programu je od 20. do 22. septembra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво