Meč koji nije mogao biti dobijen

Negde kao da je bilo zapisano da ne može da pobedi ovaj meč. Nikada nisam preterano verovao u sudbinu, niti bilo kakve slične priče, ali ni u jednom trenutku nije bilo te slamke za koju bih mogao da se uhvatim. Novak Đoković poražen je u polufinalu Rolan Garosa od Dominika Tima, čime je srušen san o "Đoker slemu".

Na prste jedne ruke mogle su da se prebroje situacije kada je srpski teniser bio blizu da uhvati priključak, ali je i tada, konstantno bio prisutan "glas" koji je govorio da nešto nedostaje.

Jednostavno, nije bilo dovoljno "Novaka Đokovića" za preokret.

Ni kada je posle užasnog prvog seta potpuno "resetovan" ušao u drugi.

Ni kada je meč prvi put prekinut zbog kiše u petak, pri rezultatu 3:2 u gemovima u drugom setu.

Ni kada je posle povratka na teren nanizao tri gema i u furioznom igrom došao do 1-1 u setovima.

Ni kada je program odložen za subotu zbog udara ciklona "Miguel", što je odgovoralo Đokoviću.

Ni kada je vratio prednost brejka po današnjem izlasku na teren.

Ni kada su ga neshvatljive odluke sudije Đaumea Kampistola koštale energije i živaca.

Ni kada je izjednačio na 2-2 u setovima, u delu igre u kojem je ispuštao dva puta po brejk viška.

Ni kada je u odlučujućem spasao dve meč lopte i po ko zna koji put se vratio u igru.

Ni u jednom od navedenih trenutaka nismo dobili iskru koja bi zapalila nade da će se Novak potpuno vratiti u meč, ne samo rezultatski, nego i igrački. Bio je van ritma od početka do kraja, nekada i iz inata izlazio na mrežu u situacijama koje su bile za sve samo ne za to (35 od 71 uspešnost na mreži), a ni servisa nije bilo kada je "gorelo".

Nakon četiri sata i 19 minuta iznurujućeg tenisa po vetru i kiši, Tim je vinerom iz forhenda ugasio nade da ćemo u finalu gledati dvojicu najboljih igrača planete.

"Uvek je nešto veliko ulog kada jedan od vrhunskih igrača igra na najvećim turnirima. Ništa drugačije nije bilo ovoga puta", rekao je Đoković potvrđujući činjenicu da neće imati šansu da po drugi put bude vlasnik četiri najveća pehara u "belom sportu".

Novaku ostaje priprema za sezonu trave i nastup na Vimbldonu, turniru na kojem je imao velikih uspeha tokom karijere, dok je pred Austrijancem repriza prošlogodišnjeg finala i najveći izazov na zemljanoj podlozi – Rafael Nadal.

"Naravno da mi je veliki san da pobedim sutra, da osvojim ovu titulu. Međutim, u svojoj glavi imam to da, ako se ne desi sutra, što može lako da bude slučaj kada znamo ko je protivnik sa druge strane mreže, ne pravim sebi previše pritiska", ostao je smiren momak iz Viner Nojštata.

Dok je svako od nas u pres-centru pokušavao da veže dve-tri smislene rečenice, Ešli Barti je nastavila svoju "žurku" u Bulonjskoj šumi i došla do prvog grend slema u karijeri. Bila je bolja od Markete Vondrušove, rezultatom 6:1, 6:3.

Zavesa u Parizu pašće poslednjeg dana, a ispred nje će samo jedan stajati sa osmehom na licu.

I peharom u rukama.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43) 

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво