Đoković: Važnija je vrednost karte od toga kako se osećaju igrači

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, bio je razočaran porazom u polufinalu Rolan Garosa od Dominika Tima u pet setova. Đoković je poražen rezultatom 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5, posle četiri časa i 19 minuta igre.

Od našeg novinara sa Rolan Garosa Nikole Đukića.

Duel na stadionu "Filip Šatrije" igran je u dva dana zbog loših vremenskih uslova – prvi je obeležio snažan vetar i nehumani uslovi za igru, dok je i drugog meč prekidan zbog kiše.

Mnogo se pričalo o tome da u petak nije bilo smisla igrati, ali je prvi igrač na ATP listi naveo da takva situacija mora da se prihvati.

"Morate da uzmete u obzir veličinu ovog turnira. Za njih je odlaganje meča za jedan dan ogroman trošak. Tu ima mnogo više biznisa nego sporta i ono što žele igrači i što je dobro za sport i samu igru. Očigledno je da to nije prioritet, ne samo u tenisu, već i u svim globalnim i komercijalnim sportovima. Mnogo se više pažnje usmerava na vrednost karte ili ne znam ni ja čega, nego na to kako se igrači osećaju na terenu. Ali dobro, tako je kako jeste, prihvatam i deo sam sporta koji igram na profesionalnom nivou. Takmičim se, nije ni prvi ni poslednji put meni ili nekom igraču da je deo takve situacije", rekao je Đoković.

Novak je potom objasnio i da, kada je vetar u pitanju, ne postoji posebno pravilo, kao i to da organizatori nisu imali previše razumevanja za ono što se događalo na terenu.

"Ne, zavisi od situacije. Ako je u pitanju jaka kiša logično je da se zatvara krov jer ne žele da štete terenu, to je nešto što odlaže meč. Što se vetra tiče, nema određenih pravila – meni je supervizor juče rekao da, dogle god neki objekat ili predmet ne uleti na teren i ne postane opasno po ljude i igrače, onda se igra. U prvom ili drugom gemu je uleteo kišobran, zamalo je povredio čoveka na tribinama, od mene je bio na tri metra... Nisam znao da je kišobran tako bezopasan u tim uslovima."

Više nego ikada u karijeri je izlazio na mrežu, čak 71 put, a dobio je samo 35 poena. Osvajač 15 grend slemova kaže da to nije bio deo taktike.

"Pravo da kažem, ne znam šta je taktika kada su ovakvi uslovi, pogotovo od juče. To je stvarno preživljavanje i sve se svodi na to da se ubaci jedna lopta više od protivnika u teren. Ne znam da li sam ovo doživeo u životu, jesam jednom protiv Davida Ferera u polufinalu Ju-Es opena. Izgubio sam prvi set, posle čega su prekinuli meč. Nikada na šljaci nisam doživeo ovako nešto."

Za kraj, čestitao je protivniku koji će se u nedelju od 15 časova u reprizi prošlogodišnjeg finala boriti sa Rafaelom Nadalom za trofej Rolan Garosa.

"Čestitke Timu koji je uspeo da ostane psihički snažan i stabilan, kada je bilo potrebno, uspevao je da ubaci lopticu u teren onako kako je bilo potrebno. U poslednjem gemu sam imao nekoliko prednosti i 30:15 kada sam servirao za meč. Ubacivao sam sve prve servise, a on je nekako vraćao sve dubokim spinovima i izbacivao me potpuno sa terena. S te strane sa koje je on igrao poslednji gem je minimum tri puta lakše nego sa ove druge. Ako malo bolje pogledate, 90% brejkova u meču je bilo kada su serveri bili na toj strani. Bio sam blizu, uzimajući u obzir da sam bio u zaostatku ceo meč. Prvi put sam igrao dobro kada smo se vratili, kao i posle ovog prekida, ali nažalost, napravio sam nekoliko grešaka i izgubio brejk. On je završio vinerom, svaka čast", zaključio je Đoković.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво