Federer bez šanse, Nadal furiozno do finala RG

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Švajcarca Rodžera Federera sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2) u polufinalu Rolan Garosa. Nadal će se u finalu sastati sa boljim iz duela Đoković – Tim.

Nadal je prekinuo niz od šest uzastopnih pobeda Federera u njihovim međusobnim susretima i to je uradio na ubedljiv način.

"Kralj šljake" je nastavio da igra u istom ritmu koji ga je doveo do polufinala, a veoma impresivnu partiju pružio je protiv jednog od najvećih rivala, kojeg je savladao nakon nešto manje od dva i po sata tenisa.

Furiozno je Rafa ušao u meč, osvojivši tri uzastopna gema. Federer je pokušao da uzvrati, umalo i uspeo, ali je Nadal u nekoliko navrata odbio nalet Švajcarca, odbranio prednost brejka i osvojio prvi set sa 6:3.

Federer je početkom drugog seta došao do brejka i prednosti od 2:0 i u tim momentima se činilo da će uspeti da dođe do izjednačenja. Ipak, Nadal je brzo vratio brejk, da bi potom u samoj završnici uspeo da oduzme servis Federeru.

Dobrim servis gemom Rafa osvoja drugi set rezultatom 6:4, set koji je trajao dva minuta duže od prvog (55).

Vidno iznerviran, Federer je na startu trećeg seta brzo izgubio servis, što je Nadal iskoristio i poveo sa 3:1.

Pokušavao je Federer poslednjim naporima i rizičnim udarcima da opstane u meču i produži ga, ali je Nadal to koristio i stvarao ubedljivu prednost u trećem setu, koji je osvojio rezultatom 6:2.

Španac je u njihovom 39. međusobnom susretu slavio 24. put i plasirao se u finale Rolan Garosa. 

Protivnik u finalu biće mu bolji iz duela Đoković – Tim, koji će pokušati da skinu Nadala sa trona Rolan Garosa, pošto je Španac dve godine uzastopno šampion drugog Grend Slema sezone.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво