Lajović za RTS: Svaki meč ovde je pritisak

Dušan Lajović domogao se trećeg kola na Rolan Garosu, savladavši Eliota Benšetrita, a u narednom duelu očekuje ga Aleksander Zvezrev.

Lajović je prva dva meča dobio u tri seta i nije proveo previše vremena na terenu, što može biti bitan faktor u nastavku takmičenja.

"Osećam se stvarno odlično na terenu. Pobedio sam u tri seta i sačuvao energiju, jer nije preterano dugo trajao ovaj duel. Osećao sam da imam kontrolu sa osnovne linije tokom sva tri seta. Jedini način na koji je mogao da me ugrozi je bio servis. Izvanredno je servirao u nekim momentima, ali kada sam imao šansu preuzimao sam inicijativu. Uspeo sam da ga brejknem dosta rano i u prvom i u drugom setu. Treći set je igrao na sve ili ništa. Uspeo je da vrati brejk, ali nisam video da je to igra koja može da me poremeti", rekao je Lajović posle pobede nad Benšetritom.

Protivnik srpskom teniseru u trećem kolu je Nemac Aleksander Zverev.

"Igrali smo ovde pre godinu dana pet setova. Imao sam svoje šanse u tom meču. Radujem se tom duelu. On nije u formi, s obzirom na to što je igrač iz top pet. Ne beleži rezultate kakve je navikao, mada je osvojio turnir pre Rolan Garosa i na neki način stabilizovao svoju igru. Ja se nadam da ću zadržati nivo iz prva dva meča, sigurno će biti razlika jer je on kvalitetniji igrač. Nadam se lepom meču", kaže Duci.

Prvi put na ovogodišnjem Rolan Garosu Lajović neće biti favorit u jednom meču.

"Svaki meč ovde je pritisak, nebitno da li si autsajder ili favorit. Razlikuje se vrsta pritiska – kada si favorit imaš pritisak da pobediš, kada nisigraš protiv favorita na velikom terenu... To što sam autsajder na papiru ne mora ništa da znači. Ja se nadam da ću imati svoje šanse na tom meču. On će imati pritisak zato što je favorit i očekuje da pobedi. Videćemo sve na terenu, neka bolji pobedi", rekao je Lajović za RTS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво