Nadal: Set od 6:0 protiv Novaka se verovatno neće ponoviti

Španski teniser Rafael Nadal bio je prezadovoljan pobedom nad Novakom Đokovićem i osvajanjem mastersa u Rimu. Nadal je u nedelju savladao Đokovića rezultatom 6:0, 4:6, 6:1 i došao do prvog pehara u sezoni.

"Bik sa Maljorke" je tako osvojio 34. trofej iz serije 1.000 i ponovo se osamio na večnoj listi, ispred srpskog igrača koji ima 33.

Taj duel obeležio je i fantastičan prvi set koji je Rafa rešio "sa nulom", što se prvi put desilo u njihovim međusobnim mečevima, a do sada su odigrali 144 seta.

"Da li dobijem set sa 6:0 ili 6:4, isto mi je. Ne razmišljam previše o tome. U finalu sam odigrao odličan meč, nisam pravio greške. Bio sam agresivan i menjao ritam. Nekada se ovakvi dani dogode i nisu uobičajeni. Verovatno se neće desiti ponovo", rekao je Nadal.

Osvajač 17 grend slem titula je smanjio na 28-26 u međusobnom skoru.

"Više puta sam ponovio, posebno je igrati protiv Novaka jer je on veliki deo istorije našeg sporta. Ovo je najveće rivalstvo u tenisu, zar ne? Uvek je posebno, danas sam bio bolji ja, prethodnih nekoliko puta on. Srećniji sam zbog titule, nego što sam nadigrao Novaka. Posebno sam srećan zbog veoma visokog nivoa igre."

Za kraj, drugi teniser sveta veruje da u dobroj formi ide na Rolan Garos, koji počinje u nedelju.

"Najvažnije za mene je to što osećam da dobro igram, što sam zdrav i što imam energiju koja mi je potrebna. U poslednje vreme sam bio sve bolji iz sedmice u sedmicu i sada sam konačno osvojio trofej. Važna pobeda za mene", zaključio je Nadal.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво