Nadal posle velike borbe nadigrao Đokovića za titulu u Rimu

Đoković – Nadal 1:2 (0:6, 6:4, 1:6). Španac Rafael Nadal je uspeo da odbrani titulu. On je u finalu, posle velike borbe u tri seta savladao našeg Novaka Đokovića. Ovo je Špancu deveta titula na u Rimu.

Novak Đoković nije uspeo da se domogne pete titule na mastersu u Rimu. Bolji od njega bio je Rafael Nadal. Teniseri su pružili gledaocima meč dostojan jednog finala i duela dva najbolja tenisera. Pregršt sjajnih poteza, „nemogućih" poena, uspešnih i neuspešnih drop-šotova. Protivnik je iskoristio loš početak našeg asa i dobio prvi set sa nulom. Usledio je odgovor Đokovića osvajanjem drugog seta brejkom u poslednjem gemu. Protivnik je bio bolji u odlučujućem periodu i tako osvojio devetu titulu u Rimu.

Nadal je iskoristio sporiji ulazak u meč Đokovića i ranim brejkom stekao počentu prednost, što je i usperilo tok dešavanja u prvom setu. Nastavio je Španac sa dominacijom i nakon osvojenog svog servisa bez izgubljenog poena, ponovo je oduzeo servis našeg tenisera.

Apsolutna dominacija protivnika se nastavila, svi elementi njegove igre su sjajno funkcionisali, što je rezultiralo trećim brejkom i prednošću od 5:0. Potom je Nadal lako osvojio svoj servis i stavio tačku na prvi set - 6:0.

Drugi set teniseri su započeli osvajanjem servisa bez izgubljenog poena. Novak mnogo bolje deluje na terenu u odnosu na prvi set. Bolje se kreće pa samim tim se dobro postavlja i lakše dolazi do poena.

S druge strane Nadal i dalje sjajno funkcioniše, retko greši. Novak je siguran na svoj servis. U četvrtom gemu naš teniser je propustio svoju prvu brejk šansu na meču. Nadal je uzvratio u sedmom kada je Đoković uspeo da se izvuče posle 0:40 za protivnika.

Rasplamsala se borba u drugom setu, ipak oba tenisera su osvajala svoje servise. Španac je propustio još nekoliko brejk prilika u sedmom i devetom gemu.

Odlučujući je bio deseti gem, kada je naš as uspeo da iskoristi svoju šansu, oduzme servis protivniku i reši set u svoju korist, 6:4. Nadal nije imao priliku za popravni.

Na startu odlučujućeg seta Nadal je oduzeo servis našem teniseru. Potom je protivnik uspeo da odbije napade Đokovića i potvrdi brejk. Nakon drugog brejka Nadala, naš as kao da se predao. Jednostavno nije više imao snage za preokret. Španac rutinski privodi set kraju i novim brejkom rešava meč u svoju korist - 6:1 u trećem setu.

Tok meča:

18.38 – Kraj meča. Na servis Đokovića protivnik osvaja svoju prvu meč loptu. Korisiti je za 6:1 u trećem setu.

18.32 – Đoković se ne predaje. Pritiska servis protivnika, ipak nije uspeo da osvoji brejk priliku. Nadal osvaja servis i stiže na korak od titule, 1:5.  

18.26 – Novak previše greši bekhendom, Nadal to koristi i novim brejkom povećava prednost - 1:4.

18.21 – Nadal čuva prednost, siguran je na svoj servis - 1:3.

18.15 – Nove muke za Đokovića, protivnik ponovo osvaja brejk loptu. Naš teniser uspeva da se izvuče, izjednačenje. Naš teniser vezuje još dva poena - 1:2. 

18.10 – I na servis protivnika igralo se na razliku. Ipak Nadal nije dozvolio brejk priliku našem teniseru - 0:2.

18.02 – Gem na razliku na startu trećeg seta u kojem je servirao naš teniser. Posle dva izjednačenja, Nadal osvaja brejk priliku. Koristi je, 0:1. 

17.51 – Đoković napada servis Nadala, 0:30. U vrlo bitnom poenu bekend našeg tenisera se odbija od mrežu - 30:30. Neuspeli drop-šot Novaka i protivnik ima gem loptu. Usledilo je izjednačenje. Tada naš teniser osvaja brejk i set loptu. Koristi je za 6:4 u drugom setu.

17.43 – Novi pritisak protivnika, 15:30. Novak uspeva da odbije napad. Posle prednosti za našeg tenisera usledilo je izjednačenje.  Sjajan poen, iz koga Nadal izlazi kao pobednik, brejk prilika za protivnika. Đoković se brani snažnim servisom, potom vezuje još dva poena i osvaja gem - 5:4.

17.36 – Nastavlja se velika borba za svaki poen u drugom setu, ipak Nadal je siguran na svoj servis - 4:4.

17.30 – Nadal pritiska servis našeg tenisera - 0:30, usledila je greška Novaka na mreži posle velike borbe i protivnik osvaja tri vezane brejk šanse, naš as uspeva da se izvuče, izjednačenje. Potom Đoković vezuje još dva poena i osvaja gem - 4:3.

17.23 – Nadal je siguran na servis -3:3.

17.17 – Novi gem bez izgubljenog poena za našeg tenisera - 3:2.

17.15 – Na servis protivnika Novak je zapretio, nakon 15:30 i izjednačenja naš teniser osvaja prvu brejk šansu na meču. Nadal uspeva da se odbrani, izjednačenje. Potom Španac vezuje još dva poena nakon dobrih servisa i osvaja gem, 2:2.

17.06 – Dobrim potezom na mreži naš teniser uspeva da odbije napad protivnika. Potom osvaja gem - 2:1.

17.01 – Španac uzvraća istom merom - 1:1.

16.57 – Sjajan start našeg tenisera u drugom setu. Bez izgubljenog poena osvaja svoj prvi gem na meču - 1:0. Gem u kome je Novak odservirao tri asa. 

16.51 – Španac lako osvaja svoj servis i stavlja tačku na prvi set - 6:0.

16.46 –Treći servis našeg asa i protivnik ponovo osvaja prejk šansu. Naš teniser uspeva da se odbrani. Potom Nadal osvaja novu brejk priliku, novo izjednačenje. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za našeg tenisera. Španac nastavlja da preti, propušta još dve brejk prilike. Petu šansu protivnik koristi i vodi sa 5:0.

16.34 – Novak osvaja prve poene na servis Nadala, ipak protivnik je neumoljiv i lako osvaja gem - 0:4.

16.28 – Protivnik nastavlja da pritiska servis našeg tenisera, sada ima dve vezane brejk šase. Drugu koristi - 0:3.

16.23 – Nadal osvaja servis bez izgubljenog poena - 0:2.

16.21 – Već u prvom gemu Nadal agresivnom igrom uspeva da se izbori za prvu brejk šansu na meču. Odličan servis, posle kojeg našem teniseru nije bilo teško da osvoji poen, izjednačenje. Usledilo je novo izjednačenje posle prednosti za Đokovića, a potom i druga brejk šansa za protivnika, drugu koristi i ima brejk prednosti - 0:1. 

16.13 – Sjajnim drop-šotom Novak osvaja prvi poen na meču.

16.12 – Počeo je meč ...

16.05 – Na podbacivanju novčića više sreće je imao Đoković i izabrao je da prvi servira.

16.03 – Teniseri su izašli na teren, nakon kraćeg zagrevanja očekujemo početak meča.

15.50 – Dan za novo finale, gledaoci popunjavaju centralni teren.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво