Novak počistio Kolšrajbera i plasirao se u četvrtfinale Rima

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Rimu savladavši Nemca Filipa Kolšrajbera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:0).

Najboljeg svetskog tenisera uopšte nije uzdrmala kiša i naporan ritam od dva meča u istom danu protiv Šapavalova i Kolšrajbera, pošto je obojicu uspeo ubedljivo da savalada, za nešto više od dva sata tenisa.

Nemac Filip Kolšrajber bio je najnovija "žrtva" Novaka Đokovića, pošto mu je srpski teniser prepustio tri gema i "počistio" za nešto više od sat vremena tenisa, tačnije jedan sat i četiri minuta.

Prvi set trajao je 38 minuta i u njemu je viđen jedini otpor Kolšrajbera, koji je osvojio tri gema. Novak je ranim brejkom došao do prednosti, koju je još jednim oduzetim servisom potvrdio i osvojio prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu Novak je pokazao i potvrdio dominaciju, pošto nije izgubio gem (6:0). Ponovo je započeo brejkom, koji je brzo pretvorio u prednost od 4:0 novim. Kolšrajber nije mogao fizički da parira Đokoviću, koji je završnicu meča pretvorio u egzibicioni šou.

Novak se pobedom nad Kolšrajberom plasirao u četvrtfinale turnira u Rimu, gde će mu protivnik biti Argentinac Huan Martin del Potro.

Del Potro je u osmini finala bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 (6:4, 6:4).

Đoković i Del Potro sastaju se u petak, a njihov meč ponovo možete pratiti u direktnom prenosu na RTS-u. 

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani Rafael Nadal. 

Ovako je protekao meč:  

21.31 – Kraj meča, ubedljiva pobeda Novaka Đokovića! 

21.26 – Đoković je odbranio tri brejk lopte i osvojio četvrti gem drugog seta.

21.16  – Dva brejka, prednost za Novaka 3:0.

21.11 – Novak ponovo na startu seta dolazi do brejka, koji je potom i potvrdio za prednost od 2:0.

21.05 – Kraj prvog seta, koji je osvojio Đoković sa 6:3. Odličan početak za Novaka, ali je u finišu prvog dela igre Nemac podigao nivo igre i namučio Đokovića.

20.41 – Brejk Đokovića na startu meča, a potom i potvrda istog, prednost za srpskog tenisera iznosi 3:0.

20.31 – Novak sigurno i bez izgubljenog poena osvaja prvi servis gem na meču.

20.30 – Počeo je meč.

20.25 – Teniseri su izašli na teren, Novak Đoković će prvi servirati.

20.07 – Rodžer Federer je nakon taj-brejka savladao Bornu Ćorića (2:6, 6:4, 7:6). Uskoro na isti teren izlaze srpski i nemački teniser. Meč počinje oko 20.30 časova.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво