Novak u posebnoj opremi u Rimu – borba za ugrožene životinjske vrste

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, pobedio je Denisa Šapovalova u drugom kolu mastersa u Rimu, a u tom meču je nosio posebnu opremu. Đoković je u saradnji sa kompanijom "Lakost", koja mu je sponzor, drugim znakom zamenio legendarnog krokodila.

Novak je na društvenim mrežama u sredu "zagolicao maštu" navijačima, objavivši da na majici, kačketu i šortsu neće imati prepoznatljiv znak "Lakosta".

Nije bilo poznato šta je konkretan razlog. Navijači su razvili teoriju da je možda i šala posvećena kiši koja je odložila čitav problem u sredu.

"Nešto nedostaje", naveo je uz fotografiju koju je vrlo brzo obrisao.

Međutim, tokom dana je otkriven pravi razlog promene.

Srpski igrač je želeo da dodatno ukaže na borbu za ugrožene životinjske vrste, pa je, umesto krokodila, na opremi imao havajsku foku. To je deo akcije francuskog proizvođača opreme pod nazivom "Sačuvajmo naše vrste".

Havajska foka je jedina vrsta foka u blizini ovih ostrva, ali je blizu istrebljenja, jer je, po istraživanjima stručnjaka, ostalo još oko 1.400 jedinki.

Najveći razlog što havajske foke izumiru jeste izlovljavanje i neprikladno ponašanje ljudi prema sredinama u kojima žive.

Đoković je eliminisao Šapovalova sa 6:1, 6:3, a već večeras će u trećem kolu mastersa u Rimu igrati protiv pobednika susreta Filip Kolšrajber – Marko Čekinato.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво