Verdasko iznenadio Tima, Federer i Nadal ubedljivo do trećeg kola Rima

Rodžer Federer i Rafael Nadal ubedljivo su se plasirali u treće kolo mastersa u Rimu, dok je neočekivani poraz pretrpeo Dominik Tim. Švajcarac i Španac će zbog gustog rasporeda uzrokovanog kišom u prestonici Italije, tokom dana ponovo izaći na teren.

Federer je rutinski eliminisao Žoaa Souzu iz Portugala, pošto je u prvom setu napravio jedan, a u drugom dva brejka, što je bilo dovoljno za trijumf rezultatom 6:4, 6:3.

Rodžer će u sledećoj rundi igrati protiv Hrvata Borne Ćorića, koji je postavljen za 13. nosioca.

Još ubedljiviji bio je Nadal, koji je Žeremiju Šardiju prepustio samo jedan gem – 6:0, 6:1.

Nadal je od samog starta meča krenuo furiozno, potvrdio da se potpuno oporavio od virusa koji ga je mučio u Madridu i za samo sat vremena završio posao protiv Francuza.

Njegov sledeći protivnik biće Nikoloz Basilašvili iz Gruzije, momak koji je prethodno eliminisao našeg Lasla Đerea u dva seta.

Dominik Tim nije imao sreće kao Federer i Nadal, naleteo je već na startu na neugodnog Fernanda Verdaska – Španac je izgubio set, ali je potom preokrenuo i slavio sa 4:6, 6:4, 7:5.

On će sada na megdan 11. favoritu u Rimu Karenu Hačanovu.

Pobede su još ostvarili Dijego Švarcman nad Albertom Ramos-Vinjolasom (7:6 (7-5), 6:1), Kei Nišikori nad Tejlorom Fricom (6:2, 6:4), odnosno Jan-Lenard Štruf koji je produbio krizu Marina Čilića, rezultatom 6:2, 6:3.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani spomenuti Nadal.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво