Sreća u nesreći Viktora Troickog

Viktor Troicki na neslavan način obeležio je kvalifikacije za Čelendžer turnir u Hajlbronu u Nemačkoj. Srpski teniser u meču sa Mađarem Atilom Balašem vodio je sa 6:1, 5:1 i 40:15, da bi potom usledio veliki preokret i pobeda mađarskog tenisera. Viktor je ipak, kao "laki luzer" prošao kvalifikacije i plasirao se odmah u drugo kolo turnira.

Nažalost nije iznenađujuće da Viktor Troicki izgubi gotovo dobijen meč, ali ovoga puta činilo se da će to biti nemoguće.

Srpski teniser osvojio je prvi set meča sa Balašem 6:1, da bi u drugom imao prednost od 5:1 i gem na svoj servis. Ni vođstvo Troickog od 40:15 nije bilo nedostižno, a kola su krenula nizbrdo.

Balaš je uspeo da napravi neverovatan preokret i slavi u gotovo izgubljenom meču.

Ipak, mađarski teniser uprkos pobedi nad Troickim, nije imao previše benefita od toga, pošto će u Hajlbronu imati teži posao od igrača kojeg je pobedio u kvalifikacijama.

Naime, Troicki se kao "laki luzer" odnosno nasumično izabrani poraženi kvalifikant, plasirao u glavni žreb Čelendžera u Nemačkoj.

Pošto je učešće zbog povrede na turniru otkazao domaći teniser Maksimilijan Marterer, koji je ujedno nosilac, Troicki je zauzeo njegovo mesto i to u drugom kolu turnira.

Mađar Balaš iako je savladao Troickog, turnir kreće od prvog kola, dok Troicki, poraženi u kvalifikacijama se direktno plasirao u drugo kolo. Balaš se u prvom kolu sastaje sa Italijanom Violom, dok je protivnik srpskog tenisera Vatutin iz Rusije.  

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 14. maj 2019, 14:53) - anonymous [neregistrovani]

Nazalost, moram reci,

Da ne verujem da ce Viktor ikada postati OZBILJAN i radan. Non-stop je nesiguran, povrsan i "od danas do sutra" ! Takvim karakterom se ne postizu uspesi ni rezultati, a svojevremeno sam cak mislio da ce malte ne, ravno rame uz rame sa Novakom, ali karakkteri su cudo ..