Vilanderov čas tenisa: Novak najbolji jer je najjači u glavi

Legendarni švedski teniser i nekadašnji broj jedan Mats Vilander družio se i držao čas u Beogradu pred više od 100 mladih tenisera i teniserki na terenima "Green Bay".

Vilander, koji gostuje u prestonici Srbije na poziv "Eurosporta", delio je savete i razmenio nekoliko udaraca sa decom.

Osvajač 33 ATP titule i osam gren slemova, računajući singl i dubl, poručio je mladim teniserima da mu je drago što su izabrali da se bave tim sportom.

"Prvi put sam u Srbiji. Juče sam šetao da vidim koliko ima fotografija Novaka Đokovića... Mislim da bi trebalo da ih ima više", rekao je Vilander okupljenima na terenu bivšeg Gemaksa.

On je objasnio i zašto je Đoković najbolji teniser na svetu i na čelu ATP liste.

"Razlog što je Novak najbolji nije što ima najbolji bekhend ili forhend, veh zato što je najveći atleta i što je najjaci u glavi. Nadam se da će te gledati Rolan Garos jer Novak najveći veliki favorit", preneo je Vilander deci.

Nakon što je podelio autograme deci, Vilader je naglasio da mu je bilo zadovoljstvo što se družio sa njima.

"Oduševljen sam načinom na koji ste igrali, svi imate svoju tehniku. Znate kako da igrate, imate stav, ne držite suviše čvrsto reket, znate da reagujete u raznim pozicijama. Iznenađen sam i jako zadovoljan onim što ste pokazali".

Na kraju tog dela, direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić uručio je Vilanderu majicu sa njegovim imenom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво