Đoković preko Tima do finala Madrida!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Madridu pobedom nad Dominikom Timom u dva seta. Đoković je savladao Austrijanca posle više od dva sata igre, rezultatom 7:6 (7-2), 7:6 (7-5). U borbi za trofej čeka pobednika meča Rafael Nadal – Stefanos Cicipas. Finale je na programu u nedelju od 18.30.

Dvostruki šampion Madrida slabije je počeo meč, pravio je dosta grešaka bekhendom i Tim je imao inicijativu od početka. To je rezultiralo brejkom u trećem gemu, ali je naš igrač uspeo da se vrati relativno brzo i izjednači na 3:3.

Od tog trenutka se vodila velika borba za svaki gem, Novak je neutralisao dve set lopte rivala i pobednika tog dela meča odlučio je taj brejk.

Loše je krenuo taj brejk za Đokovića jer je izgubio prvi poen na svoj servis, ali je potom odigrao nekoliko neverovatnih udaraca. Posebno impresivan bio je defanzivni lob kojim je odbio napad rivala, pa je serijom od pet poena prelomio prvi set u svoju korist.

Drugi deo igre počeo je mnogo sporije i u gotovo svakom gemu igrači koji su riternirali su imali prilike. Međutim, nije bilo brejkova sve do šestog gema, kada je prvi do prednosti došao Dominik.

Novak je ekspresno uzvratio, a u finišu seta još jednom oduzeo servis rivalu i činilo se da je tu kraj.

Desilo se potpuno suprotno – odigrao je možda i najlošiji gem na turniru, dozvolio Timu da uzvrati ribrejkom i ponovo je dodatni gem odlučivao.

Baš kao u prvom setu, bolji je bio naš igrač i ostvario veliku pobedu.

On je na taj način došao do šestog trijumfa u osmom međusobnom susretu sa Austrijancem, prvim posle nekoliko sezona.

Takođe, treći put će igrati za trofej u "Magičnoj kutiji", a oba prethodna finala je rešio u svoju korist – 2011. protiv Nadala i 2016. protiv Endija Marija.

Masters u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 6.536.160 evra.

Finale je na programu u nedelju od 18.30, uz direktan prenos na RTS-u.

Tok meča:

18.34 – KRAJ! Đoković je pobedio u dva taj brejka! Sada nije popustio pod pritiskom i treći put u karijeri će igrati veliko finale u Madridu – 7:6 (7-2), 7:6 (7-4).

18.24 – Katastrofalan gem Novaka, propuštena prilika za pobedu! Možda i najlošiji gem na turniru je odigrao Đoković, ekspresno je Dominik došao do tri vezane prilike za ribrejk. Prvu je Novak neutralisao vinerom iz forhenda, ali je kod druge napravio dvostruku servis grešku i otišlo se u drugi taj brejk – 7:6 (7-2), 6:6.

18.22 – Đoković napravio brejk! Ovoga puta nije uspeo Tim da se izvuče servisom, greškom je poklonio Novaku brejk šansu, da bi potom forhend ubacio mrežu i Srbin je stigao na korak do finala.

18.10 – Zatišje pred buru, obojica lako dolaze do gemova i rezultat je trenutno 7:6 (7-2), 4:5.

18.03 – Ekspresni povratak Novaka! Nije prošlo ni dva minuta, a srpski igrač je vratio brejk. Dva sjajna pasing šota, pa dve greške Tima i na semaforu je pisalo 7:6 (7-2), 3:4.

17.59 – Tim napravio brejk u drugom setu! Kakav gem smo gledali u "Magičnoj kutiji", trajao je više od 10 minuta i Đoković je servirao pri vođstvu rivala 2:3. Dominik je propustio dve šanse, ali je kod treće odigrao fantastičan forhend po dijagonali i poveo 7:6 (7-2), 2:4.

17.44 – Novak spasao brejk šansu! Ponovo je pretio Dominik Tim i bio izuzetno blizu brejka. Nije Đokoviću išao forhend, napravio je dve greške tim udarcem, ali je na 30:40 ramom odigrao Austrijanac i propala je prilika. Srbin se izvukao i izjednačio na 7:6 (7-2), 2:2.

17.35 – Obojica su se mučila na početku drugog seta, dozvoljavali prilike protivniku, ali se izvlačili. Razmenili su po jedan gem i za sada nema brejkova.

17.26 – Posle prva dva-tri poena se činilo da će možda već na startu Đoković napraviti brejk, ali je Tim uspeo da pogodi nekoliko dobrih prvih servisa i upiše prvi gem (7:6 (7-2), 0:1).

17.12 – Loše je krenuo taj brejk za Đokovića jer je izgubio prvi poen na svoj servis, ali je potom odigrao nekoliko neverovatnih udaraca. Posebno impresivan bio je defanzivni lob kojim je odbio napad rivala, pa je serijom od pet poena prelomio prvi set u svoju korist – 7:6 (7-2).

17.08 – Ipak će se igrati dodatni gem. Na 30:30 je prvi teniser planete propustio polušansu i Austrijanac je uspeo da izjednači na 6:6.

17.02 – Sada se išlo "uz servis", Đoković čuva gem prednosti i obezbedio je barem taj brejk – 6:5.

16.51 – Ušlo se u nešto mirniji ritam, ali je deveti gem doneo velika uzbuđenja i poteškoće za Đokovića. U dva navrata ga je izdao bekhend, mnogo slabiji udarac u današnjem meču, pa se suočavao sa dve vezane brejk lopte. Tada je dobio opomenu od sudije za prekoračenje vremena, morao da servira drugi servis, ali se izvukao uz dosta sreće. Nekako je dobio još dva poena i poveo 5:4.

16.41 – Srbin nastavio seriju i sa tri uzastopna gema došao do prednosti.

16.36 – Đoković vratio brejk! Konačno se razbudio naš as i počeo da igra kako ume. Tim je napadao bekhendom, ali je Novak odigrao jedan od najboljih poena u meču, a onda stigao jednu kratku lopticu i izborio brejk šansu. Sačekao je grešku rivala za 3:3.

16.26 – Srbin je krenuo malo oštrije, došao do 15:30, ali je momak iz Viner Nojštata opet u serijama pogađao servise i potvrdio brejk viška – 1:3.

16.22 – Đoković prvi pretrpeo brejk! Sporije je krenuo Novak u ovom meču i već u drugom servis gemu se našao u problemu. Dva bekhenda je izbacio u aut, potom ga je izdao i drop šot, da bi novom greškom omogućio protivniku da dođe do prednosti od 1:2.

16.17 – Istom merom uzvraća Austrijanac. Odlično mu je funkcionisao početni servis i bez previše problema se upisao na semafor.

16.14 – Novak je sigurno otvorio meč i dobio prvi gem. Uvodna dva poena je lako rešio u svoju korist, ali je potom napravio dve neiznuđene greške. Ipak, servisima je "vezao" još dva poena i poveo 1:0.

16.11 – Počeo je meč Đokovića i Tima u polufinalu Madrida.

Đoković je do polufinala stigao bez borbe jer mu je Marin Čilić predao pre početka meča zbog trovanja hranom, dok je Tim imao mnogo više posla u duelu sa Rodžerom Federerom.

Austrijanac je spasao dve meč lopte i napravio veliki preokret protiv Švajcarca, kojeg je ponovo savladao na šljaci.

Tim je tako zakazao osmi duel sa najboljim igračem sveta. Naš teniser trenutno vodi 5-2 u pobedama, ali je poslednje dve ostvario momak iz Viner Nojštata – u Monte Karlu 2018. i na Rolan Garosu godinu dana ranije.

U drugom polufinalu od 21 čas sastaće se Stefanos Cicipas i Rafael Nadal.

Masters u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 6.536.160 evra.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво