Novaku lakši žreb u Rimu: Do finala nema Federera, Nadala i Tima

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je, barem na papiru, mnogo lakši žreb za masters u Rimu, nego što je to slučaj bio sa Madridom. Đoković će kao prvi nosilac biti slobodan na startu, a ono što je važno jeste da je do finala izbegao Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Dominika Tima.

Novak je smešten u gornju polovinu žreba zajedno sa Aleksanderom Zverevim iz Nemačke, sa kojim može da se sastane u polufinalu.

Na startu će biti slobodan, dok će mu rival u drugom kolu biti pobednik meča Denis Šapovalov – Pablo Karenjo Busta. Treća runda mu verovatno donosi Marka Čekinata ili Filipa Kolšrajbera, dok su mu potencijalni protivnici u četvrtfinalu Huan Martin del Potro i Stan Vavrinka.

S te strane "kostura" su još Marin Čilić i Kei Nišikori, koji će pokušati da pomrse račune Zverevu na putu do polufinala.

U drugoj polovini su, za razliku od Madrida, ostali drugi, treći i peti igrač planete.

Nadala na startu očekuje neko od Francuza (Rišar Gaske ili Žeremi Šardi), dok bi u trećem kolu mogao da se sastane sa našim Laslom Đereom. Momak iz Sente, koji igra sjajno od početka sezone, turnir otvara duelom sa Mihailom Kukuškinom, dok bi mu u slučaju trijumfa protivnici bili Marton Fučovič ili Nikoloz Basilašvili.

Očekivani derbi Nadala i Tima mogao bi da se dogodi u četvrtfinalu, dok bi projektovani polufinalista sa druge strane te polovine trebalo da bude Federer.

Međutim, Švajcarac će morati da pregura Frensisa Tijafoa, potom Feliksa Ože-Alijasima ili Bornu Ćorića, a onda verovatno i Fabija Fonjinija ili Stefanosa Cicipasa.

Masters u Rimu traje od 15. do 21. maja, igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво