Đere od sjaja do očaja, Čilić uspeo da preokrene i pobedi

Đere – Čilić 1:2 (6:4, 3:6, 2:6). Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrtfinale mastersa u Madridu. Posle velike borbe u tri seta nadigrao ga je Hrvat Marin Čilić. Naredni rival je bolji iz duela Đoković – Šardi.

Laslo Đere je sjajnom igrom nadigrao je Marina Čilića. Veći izbor udaraca, manje je grešio, imao pravovremenije udarce, koji su proistekli iz boljeg položaja na terenu usled odliče kretnje. Hrvat nije imao rešenja za ovakvu igru našeg tenisera, sve do sredine drugog seta, kada je sa dva vezana brejka preokrenuo rezltat i osvojio drugi set. Potom je bio dominanta u trećem i uz dva brejka lako priveo meč kraju i plasirao se u četvrtfinale.

Oba tenisera agresivno ušla u meč. U prva četiri gema nije bilo brejk prilika. U petom naš teniser je propustio dve šanse. Đere se mnogo bolje kreatao po terenu, što mu je dalo veći izbor udaraca. Čićić se uglavnom branio sjajnim servisima.

Primetno je bilo da je naš teniser bolje izgleda na terenu, a to se njajbolje pokazalo u devetom gemu kada je oduzeo servis protivniku bez izgubljenog poena. Potom je bio siguran na svoj servis i rešio prvi set u svoju korist - 6:4.

Đere je nastavio u istom stilu, bez previše respekta prema favorizovanom protivniku, i već na startu drugog seta oduzeo servis Ćiliću. Potom je lako osvojio svoj servis i tako materijalizovao brejk.

Naš teniser je imao priliku da stekne dva brejka prednosi u trećem gemu, kada je propustio četiri brejk lopte i protivnik je uspeo da prekine seriju našeg asa od četiri vezana gema (od 4:4 u prvom setu) i smanji na 2:1.

Laslo je čuvao stečenu prednost, sve do šestog gema kada Čilić koristi svoju prvu brejk šansu i vraća brejk, 3:3. Pad u igri našeg tenisera rezltirao je novim brejkom Čilića, koji potom osvaja drugi set sa 6:3.

Treći set počeo je gemom koji je trajao neverovatnih 15 minuta, a naš teniser je uspeo da osvoji svoj servis. Propušteno iz prvog gema protivnik je nadoknadio u trećem kada je uspeo da oduzme servis našem teniseru i stekne brejk prednosti, 1:2.

Nastavio je Čilić da sve pogađa, a naš teniser da sve više greši. Izgubio je Đere samopouzdanje i Čilić novim brejkom dolazi do prednosti od 4:1. Potom hrvatski teniser rutinski privodi meč kraju za konačnih 6:2 u trećem setu.

Tok meča:

14.17 – Đere ima dve vezane brejk šanse u gemu u kojem je Čilić servirao za meč pri rezultatu 2:5. Čilić uspeva da se izvuče. Potom sjajnim servisom dolazi do meč lopte, usledilo je novo izjednačenje. Protivnik osvaja i drugu meč loptu. Koristi je za 6:2 u trećem setu.   

14.03 – Laslo ponovo gubi servis i sada Čilić ima dva brejka prednosti - 1:4.

13.58 – Čilić osvaja svoj servis i materijaluzuje brejk - 1:3.

13.54 – Protivnik ponovo napada i dolazi do tri vezane brejk lopte. Koristi prvu i ima brejk prednosti u trećem setu. 

13.49 – Čilić je siguran na svoj servis - 1:1.

13.46 – Uz dosta problema, posle velike borbe i 15 minuta igre u gemu, Đere prekida niz Čilića. Iako se susreo sa dve brejk loptotom, koristi svoju petu šansu i dobija uvodni gem trećeg seta - 1:0.

13.33 – Čilić potom dobija svoj servis gem i osvaja drugi set sa 6:3.

13.30 – Đere nije uspeo da se vrati u set, Čilić mu oduzima servsi bez izgubljenog poena - 3:5.

13.26 – Protivnik je potom bio siguran na svoj servis - 3:4.

13.23 – Čilić koristi mali pad u igri našeg tenisera, koristi svoju prvu brejk šanu i vraća brejk - 3:3.

13.05 – Novi gem i nove, dve vezane brejk lopte za našeg tenisera. Čilić se brani snažnim servisima, izjednačenje. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za protivnika. Potom naš as nije uspeo da iskoristi još dve brejk šanse. Onda je protivnik uspeo da veže još dva poena i osvoji gem - 2:1.

13.00 – Đere lako osvaja svoj servis gem - 2:0.

12.57 – Na startu drugog seta naš as je ponovo napao servis protivnika - 0:30, Čilić uspeva da veže dva poena - 30:30, ipak Laslo je neumoljiv i osvaja prvu brejk loptu u ovom setu. Koristi je i sada ima brejk prednosti, 1:0.

12.50 – Đere je potom bio siguran na svoj servis i rešio set u svoju korist, 6:4.

12.46 – Ponovo preti Đere, ovog puta osvaja tri vezane brejk lopte. Sjajno izgrađen poen i Laslo koristi prvu šansu i vodi sa 5:4. Naš teniser ima priliku da servisom stavi tačku na ovaj set - 5:4. 

12.44 – Nastavlja se velika borba, i dalje bez brejka - 4:4.

12.35 – U narednom gemu zapretio je Čilić (15:30), ipak Đere odbija taj napad i osvaja gem.

12.27 – Đere napada servis Čilića i osvaja dve vezane brej šanse. Propušta obe. Potom je protivnik vezao još dva poena i osvojio gem - 2:3.

12.22 – Oba tenisera nastvljaju sa sigurnim servisima -2:2.

12.14 – Duel na terenu "Aranča Sančez" počeo je sigurnim gemom Čilića, ali je odlično uzvratio Đere. Srpski igrač je uhvatio dobar ritam kod servisa i izjednačio na 1:1 u gemovima.

12.08 – Počeo je meč Đerea i Čilića u Madridu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво