Novak stao u odbranu Imaza: Pepe i Marko su me inspirisali

U prošlosti se mnogo pisalo o odnosu Novaka Đokovića i Pepea Imaza, koji je povremeno deo tima najboljeg svetskog tenisera. Novakovi navijači optužili su Imaza da je jedan od razloga velikog pada koji se dogodio nakon osvajanja Rolan Garosa 2016. godine.

Španski trener, koji u Marbelji ima akademiju "Ljubav i mir" (Amor & Paz), nekoliko puta je govorio o tome, ali nismo mnogo toga mogli da čujemo od Đokovića.

On je pred masters u Madridu ipak stao u odbranu Imaza, sa kojim radi njegov rođeni brat Marko.

"Mediji su dosta pisali o mom odnosu sa Pepeom. Često je teško objasniti stvari ljudima kada oni ne žele da ih razumeju. I ako je tako, onda krenu da sude u negativnom smislu. Pepe je moj prijatelj i ima školu sa mojim bratom. Znam ga osam godina. Znao sam ga kada sam bio prvi na svetu, kada sam bio 22. i danas, kada sam ponovo broj jedan", rekao je Đoković za špansku "Marku".

Pepe je u više navrata pratio Srbina na turnirima, ali se s vremenom povukao, najviše zbog pritiska koji su prouzrokovala česta medijska pisanja.

"Ništa se nije promenilo u našem odnosu. Smeta mi što je bio okrivljen kada sam bio povređen ili kada nisam imao dobre rezultate. Sve što mi se desilo u životu je moja greška. Drugačija sam osoba i sam donosim odluke. Ne želim da obraćam pažnju na sve što se kaže i piše. Osećam se loše zbog Pepea zato što nije zaslužio kritike i takvu kampanju protiv njega. On je sjajna osoba sa velikim srcem."

Da bi objasnio koliko veruje ljudima iz spomenute akademije, naveo je jedini primer:

"Dali su 100 besplatnih časova deci. Ako postoje dve osobe koje su me inspirisale, onda su to Pepe i moj brat. Biti blizak sa njima je dobro zato što dele pozitivnu energiju svuda. Nikada nisam želeo da dam na vrednosti nečemu što je objavljeno. Mogao sam da kažem, ali ne igram tu igru s medijima. Svi smo dovoljno zreli."

Baš u to vreme se dogodio i raskid sa čitavim šampionskim timom – prvo je otišao Boris Beker, a potom Marjan Vajda, kondicioni trener Gebhart Fil Grič i fizioterapeut Miljan Amanović. Spekulisalo se da je Imaz i tome "kumovao".

"Trebalo je da se rastanemo. Njima je bio potreban prostor. Bili smo zajedno 10 godina. Zbog toga smo pauzirali godinu dana. Marjan i Gebhart su se vratili 2018, a sada je i Amanović u timu. Veoma sam srećan jer su oni više porodica nego tim. Odluka da se rastanemo je bila dobra, pošto smo posle nekog vremena počeli da nedostajemo jedni drugima. Kada smo se ponovo skupili, osvojio sam velike turnire", rekao je Đoković.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво