Đoković protiv Frica počinje nastup u Madridu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje nastup na mastersu u Madridu duelom sa Tejlorom Fricom iz Sjedinjenih Američkih Država. Đoković i Fric na teren neće izaći pre 13.30 časova, direktan prenos možete pratiti na Prvom programu RTS-a, a tekstualni prenos na našem portalu.

Novak je kao prvi nosilac bio slobodan na startu turnira, dok je Fric napravio malo izenenađenje i eliminisao Bugarina Grigora Dimitrova pobedivši ga sa 2-0 u setovima – 7:6 (10-8) i 7:6 (7-4), posle skoro dva sata igre.

Program u "Magičnoj kutiji" počinje u podne, Srbin i Amerikanac su postavljeni drugi po redu na najvećem terenu "Manolo Santana", odmah posle meča Simona Halep – Džoana Konta.

Biće to drugi put da Novak odmerava snage sa Fricom, pošto ga je pre nešto više od dve nedelje pobedio u Monte Karlu lako sa 6:3 i 6:0.

"Pobedio me je u prethodnom meču u kojem mi je dozvolio samo tri gema, tako da od toga mogu jedino da krenem. Rekao bih da mi ovde uslovi mnogo više odgovaraju nego u Monte Karlu. Zadovoljan sam načinom na koji sam igrao u Kneževini, ali je tog dana bilo izuzetno vetrovito, a kada je tako, mnogo je teže da idem po svoje udarce", rekao je Fric.

S druge strane, prvi igrač planete od trofeja na Australijan openu ima skor 5-3 i nije u zavidnoj formi, dok u Madridu ne zna za titulu od 2016. godine.

"Lepo je vratiti se u Madrid. Ovde sam pravio odlične rezultate. Srećan sam što sam potpuno zdrav i spreman za turnir, što nije bio slučaj prošle godine. Imao sam problema sa kukom posle operacije. Ove godine je sve pod kontrolom", rekao je Đoković i dodao:

"Možda nisam igrao na svom najvišem nivou poslednjih nekoliko meseci, ali postepeno se moja igra vraća i nadam se da ću u Madridu igrati bolje."

Posle ovog susreta, na našem Drugom programu imaćete priliku da gledate španski okršaj između Roberta Bautiste Aguta i Davida Ferera, kojem bi to mogao da bude poslednji meč u profesionalnoj karijeri.

Masters u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 6.536.160 evra, a titulu brani Nemac Aleksander Zverev.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво