Đere nadigrao Lajovića, sledi duel sa Del Potrom

Đere – Lajović 2:0 (6:4, 6:4). U srpskom derbiju na startu mastersa u Madridu slavio je pobedu Laslo Đere. Uspeo je da nadigra Dušana Lajovića i zakaže duel sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom u drugom kolu.

Uvek neobični dueli kada se sastanu dva naša tenisera na nekom turniru. Bolje se snašao Laslo Đere, iskoristio je svoje šanse i rešio meč u svoju korist. Sledi duel sa Argentincem Del Potrom.

Posle uvodnih gemova, koje su teniseri rešili u svoju korist, Đere je uspeo da oduzme servis Lajoviću. Stečenu prednost nije ispuštao do kraja seta. U devetom gemu imao je priliku da brejkom reši set. Lajović je uspeo da se odbrani i produži set. Već u narednom gemu Đere je bio siguran na svoj servis – 6:4 u prvom setu.

Drugi set doneo je još veću borbu dva naša tenisera. Ponovo je Đere u trećem gemu stigao do brejka prednosti. Međutim, ovog puta Lajović uzvraća istom merom i već u narednom gemu oduzima servis Laslu i dolazi do izjednačenja – 2:2.

Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Odlučujući je bio deveti gem, kada je Đere nakon jedne propuštene brejk prilike, osvojio novu koju je iskoristio i došao do novog brejka prednosti. Potom je bio siguran na svoj servis i rešio set i meč u svoju korist – 6:4 u drugom setu.

Tok meča:

15.15 – Kraj meča. Đere je siguran na svoj servis i rešava meč u svoju korist – 6:4.

15.11 – U devetom gemu Đere ponovo osvaja brejk loptu. Lajović uspeva da se izvuče. Međutim Laslo je neumoljiv i dolazi do druge brejk lopte. Drugu koristi i dolazi do novog brejka prednosti. Đere ima priliku da servisom reši meč u svoju koristi – 5:4.

15.01 – Potom oba tenisera osvajaju svoje servise – 4:3.

14.56 – Dušan sa nulom osvaja i svoj servis i vodi sa 3:2.

14.52 – Lajović uzvraća istom merom, sada on ima tri vezane brejk prilike, koristi prvu i vraća brejk – 2:2.

14.49 – Nakon osvojenog svog servisa, Đere je napao servis Lajović. Osvojio je tri vezane brejk lopte, iskoristio je drugu i stekao brejk prednosti – 2:1.

14.41 – Na staru drugog seta Đere prpušta brejk loptu. Lajović uspeva da se izvuče i osvoji uvodni gem drugog seta.

14.32 – Đere koristi priliku da na svoj servis reši prvi set u svoju korist – 6:4.

14.29 – U devetom gemu na servis Lajovića, Đere je propustio set loptu. Dušan je uspeo da se izvuče i smanji prednos na 5:4.

14.25 – Oba tenisera su u nastavku bila sigurna na svoj servis – 5:3.

14.08 – Đere je potom bio siguran na svoj servis i sada vodi sa 3:1.

14.03 – Velika borba u trećem gemu, iz koje Đere izlazi kao pobednik i ima brejk prednosti, 2:1.

13.55 – Oba tenisera sigurna na startu meča i osvajaju svoje servis-gemove – 1:1.

13.45 – Nakon kraćeg zagrevanja, očekujemo početak meča. Prvi će servirati Dušan Lajović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво