Đoković: Uvek pokušavam da predstavim Srbiju na najbolji način

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je za francuski "Ekip" da se uvek trudi da Srbiju predstavi u najboljem svetlu. Đoković je za ovaj list govorio i o odrastanju u Srbiji, ratovima i okolnostima koje su ga oblikovale kao čoveka.

Novak je istakao da ponekad nije siguran da li treba da se upušta u politiku, ali da se uvek trudi da pomogne.

"Sve što radim, radim savesno i odgovorno, celog sebe ulažem u to. Ne znam da radim stvari na pola. Uvek pokušavam da pomognem i da predstavim svoju državu na najbolji način. Kada sretnem ljude u Srbiji, ja razgovaram sa njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale", rekao je Đoković.

Srpski teniser je na pitanje da li je njegovo slovensko poreklo uticalo na karakter odgovorio:

"Postoje razlozi zbog čega smo rođeni na nekom mestu u neko vreme. Moji koreni su uticali na moj razvoj i tenis, naravno. Rastao sam tokom rata, pod bombama. Moramo sam da se borim dva puta da bih ustao. Na kraju, srećan sam što sam doživeo sva ta iskustva, ali to ne bih rekao u to vreme, bilo je odvratno", dodao je Đoković.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 03. maj 2019, 05:03) - Prizrenac [neregistrovani]

Dosta politike!

Dok si na terenu sa reketom, nema politike, nemoj o tome da razmisljas. Dok igras, hocu da pobedjujes. I to brutalno. Onda ce ti svi priznati da si dobar. Nemoj da mazis nikoga. Ja jednostavno hocu da se bar neko boji Srba a ne kao u politici, niko ih se ne boji. I tek onda mozes da budes predsednik Srbije, i onda cu verovati da ces pobedjivati.