Tim šokirao Barselonu i izbacio Nadala u polufinalu!

Austrijski teniser Dominik Tim šokirao je domaću publiku u Barseloni i u polufinalu savladao Rafaela Nadala. Tim je savladao Nadala rezultatom 6:4, 6:4 posle više od dva sata igre i plasirao se u finale, u kojem će snage odmeriti sa Danilom Medvedevim.

Duel na stadionu koji nosi ime po Rafaelu Nadalu počeo je mirno, ali je od starta bilo jasno da Austrijanac ima šanse, posebno jer Španac ne igra na prepoznatljivom nivou od početka sezone na šljaci.

Izgubio je u polufinalu Monte Karla, u prestonici Katalonije se mučio, pa je Dominik njegov prvi pad iskoristio u petom gemu. Sjajnim i snažnim udarcima je došao do tri vezane brejk lopte, Rafa je neutralisao dve, ali je treća bila sreća za Tima i prešao je u vođstvo.

Lako je osvajao gemove na svoj servis, u sedmom gemu propustio još četiri prilike da oduzme servis rivalu, međutim to ga nije omelo i nakon sat vremena igre je poveo 1-0 u setovima.

Videlo se da je "Bik sa Maljorke" uzdrman, u uvodnom gemu drugog seta je spasao još dve šanse, ali nikako nije pronalazio ritam u napadu.

Tim je mnogo lakše dolazio do gemova u kojima je imao početni udarac i brzo prebacivao pritisak na drugu stranu. Ponovo je peti gem bio presudan – drugu šansu je momak iz Viner Nojštata iskoristio i potom uz sitne probleme priveo meč kraju.

Ovo je bio treći trijumf Tima nad Nadalom na najsporijoj podlozi u poslednje tri godine, nakon Rima 2017. i Madrida 2018. Smanjio je na 8-4 u međusobnom skoru.

Protivnik u borbi za titulu biće mu Danil Medvedev, koji je sa 6:4, 3:6, 7:5 bio bolji od Keija Nišikorija. Mladi Rus će već igrati treće finale ove sezone, pošto je prethodno izgubio u Brizbejnu baš od Japanca, a u Sofiji došao do trofeja trijumfom nad Martonom Fučovičem.

Turnir u prestonici Katalonije igra se za nagradni fond od 2.324.905 evra.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво