Krajinović nadigrao Ćorića i plasirao se u polufinale

Filip Krajinović je savladao Hrvata Bornu Ćorića sa 2:0 po setovima 6:4, 7:5 i plasirao se u polufinale turnira u Budimpešti. U borbi za finale igraće sa boljim iz duela u kome se sastaju Mađar Atila Balaž i Francuz Pjer-Igo Erber.

Posle velike borbe Krajinović je uspeo da savlada drugog nosioca na turniru Hrvata Bornu Ćorića. Naš teniser je uspeo da posle preokreta u prvom setu i odbijenih napada u drugom, osvoji po brejk više i stigne do pobede i plasmana u polufinale.

Oba tenisera su dobro ušli u meč. Nakon ravnopravne igre prvi je do prednosti stigao Ćorić, kada je u šestom gemu oduzeo servis našem teniseru i poveo sa 4:2.

Međutim, Krajinović se nije predavao, već u narednom gemu je vratio brejk. Potom je naš teniser osvojio svoj servis i stigao do izjednačenja. Protivnik nije uspeo da zaustavi nalet Krajinovića, koji mu ponovo oduzima servis, a zatim je iskoristio priliku da na svoj servis stavi tačku na prvi set - 6:4.

Velika borba nastavljena je i u drugom setu. Po jedna propuštena prilika za brejk u prva dva gema, da bi u trećem Krajinović nakon propuštene dve vezane brejk prilike iskoristio tek četvrtu i stigao do prednosti. Ipak, Ćorić je uspeo da se revanšira u narednom gemu i izjednači na 2:2.

Usledio je miran period igre u kome su oba tenisera osvajala svoje servise, jedino je u šestom gemu naš teniser uspeo da spasi jednu brejk loptu.

Deseti gem doneo je dosta uzbuđenja. Ponovo je napao Ćorić servis našeg tenisera. Krajinović je u tri navrata uspeo da spasi brejk priliku, a potom je vezao još dva poena i osvojio gem.

U narednom gemu uzvratio je naš teniser, osvojio je brejk šansu koji je iskoristio i poveo sa 6:5. Potom je bio siguran na svoj servis i rešio meč - 7:5 u drugom setu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи