Lajović bez titule, Fonjini slavio u finalu Monte Karla

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da osvoji svoju prvu masters titulu u karijeri pošto je u finalu Monte Karla poražen od Italijana Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:4. Italijan je na tronu Kneževine nasledio Rafaela Nadala od kojeg je u subotu bio bolji u polufinalu.

Lajović u svom prvom finalu nije uspeo da priredi novo iznenađenje, kao protiv Davida Gofana, Dominika Tima i Danila Medvedeva, ali bez obzira na to napraviće veliki skok na ATP listi, na 24. mesto sa 48.

Fonjini je danas bio bolji, sve vreme kontrolisao meč i na kraju stigao do prvog trofeja na turnirima iz serije 1.000.

Uprkos porazu od iskusnijeg tenisera, Lajović je ostvario najveći uspeh u dosadašnji karijeri i zaradio 600 bodova, ali i 484.950 evra.

Na putu do finala Lajović je rušio protivnike - prvo Tunižanin Džaziri, potom Belgijanac David Gofen, favorizovani Austrijanac Dominik Tim, potom i Italijan Lorenco Sonego. U polufinalu je posle velikog preokreta slavio protiv Rusa Danila Medvedeva koji je prethodno eliminisao Novaka Đokovića.

Masters u Monte Karlu igrao se za nagradni fond od 5.207.405 evra.

Tok meča:

16.22 - Kraj meča, Fonjini je bio siguran na svoj servis i zasluženo došao do titule u Monte Karlu. Finalni meč trajao je jedan sat i 36 minuta.

16.17 - Bez brejk prilika i u naredna dva gema. Naš teniser u narednom gemu mora da oduzme servis Fonjiniju koji servira za pobedu u ovom meču.

16.07 - Teniseri sigurni na svoj servis. Italijan, koga primetno muči povreda ima brejk prednosti i vodi sa 4:3.

15.56 - Novi pad koncentracije našeg tenisera koji još jednom dozvoljava da mu rival oduzme servis. Italijan je posle brejka i osvojenog gema zatražio medicinski tajm-aut.

15.38 - Duci ekspresno vraća brejk iznenađenom rivalu - 1:1.

15.35 - Raspoloženi Fonjini otvara drugi set svojim novim brejkom na meču...

15.31 - Fonjini sigurnim servisom osvaja prvi set rezultatom 6:3 posle 45 minuta igre. Italijan je u ovom delu igre imao više direktnih poena što mu je i donelo trijumf. Ovo je bio prvi set na turniru koji je Lajović izgubio.

15.23 - Duci uspeva da prekine seriju Fonjinija od četiri vezeana gema. Italijan u sledećem serira za pobedu u setu - 5:3.

15.20 - Italijan potvrđuje brejk za prednost od 5:2.

15.13 - Pad koncentracije našeg tenisera prouzrokuje još jedan brejk Fonjinija koji sada vodi sa 4:2 u prvom setu.

15.04 - Fantastičan četvrti gem u kom je viđeno nekoliko atraktivnih poteza, nažalost Lajović ne uspeva da potvrdi brejk - 2:2. Publika je aplauzom nagradila Ducija koji je pri brejk lopti prvo vratio smeč Fonjinija a potom i sjajno reagovao na skraćenu loptu i osvojio poen.

14.55 - Brejk za Ducija koji oduzima servis Fonjiniju već u trećem gemu.

14.50 - Siguran start i našeg tenisera koji prvi gem na svoj servis dobija prepustivši rivalu dva poena - 1:1.

14.46 - Fonjini odlično započinje ovaj meč, maksimalnim rezultatom (40:0) osvaja uvodi gem.

14.43 - Počeo je finalni meč, pobednik će na tronu Kneževine naslediti Rafaela Nadala. Italijan prvi na servisu.

14.40 - Nikola Meketić i Franko Šgugor osvoji su trofej u dublu savladavši u meču za titulu Robina Hasea i Veslija Kulhofa 6:7, 7:6, 11:9.

14.33 - Lajović i Fonjini izašlu su na teren stadiona "Ranije treći", sledi intoniranje himne Monaka, zagrevanje a uskoro i početak finalnog duela.

14.25 - ATP je na svom tviter profilu postavio anketu ko će da trijumfuje u današnjem finalu. Evo kako su glasali korisnici ove društvene mreže...Nadamo se da greše i da će ih Duci razuveriti...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво