Nadal o porazu Đokovića: Čudno, ali svi smo ljudi, zar ne?

Drugi teniser sveta Rafael Nadal prokomentarisao je poraz najvećeg rivala Novaka Đokovića u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu. Đokovića je u Kneževini zaustavio Danil Medvedev, rezultatom 6:3, 4:6, 6:2.

Nadal, koji je teškom mukom pobedio Gvida Pelju i došao do polufinala, priznao je da je neobično što je Novak ispao pre završnice, ali da to ne treba shvatati previše tragično.

"Uvek je čudno kada Novak izgubi jer je izuzetno čvrst, ali svi smo mi ljudi, zar ne? Svakoga dana igrate protiv drugog protivnika koji takođe želi da pobedi. Tako funkcioniše sport", rekao je Nadal.

Rafa je imao prilike da gleda duel Srbina i Rusa jer je neposredno posle njih izašao na svoj meč.

"Bio je to dobar meč. Činilo se da će biti dobro po Novaka kada je osvojio težak drugi set jer je izgledalo da je Danil pomalo umoran. Činjenica je da je Đoković odigrao loš gem na 2:1, mislim da je bilo pri tom rezultatu, posle čega je Medvedev bio veoma dobar. On igra na veoma visokom nivou, već je dobio veliki broj kvalitetnih mečeva na ovom turniru".

"Bik sa Maljorke" je gubio od Argentinca 4:1 u prvom setu, Gvido je ispustio dva brejka, ali je servirao za 1-0 u setovima, pre nego što se dogodio veliki preokret.

"Mečevi kao što je ovaj pomažu, uprkos tome što nisam igrao najbolji tenis. Ako sam sposoban da se oporavim u fizičkom smislu, da povratim samopouzdanje i da se borim za svaki poen, onda je ovo veoma važan meč za mene", zaključio je Nadal.

On će se u polufinalu sastati sa Fabiom Fonjinijem, koji je eliminisao Bornu Ćorića, dok će se pre njih za finale boriti naš Dušan Lajović i spomenuti Medvedev.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.585.030 evra.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво