Dušan silni, Lajović nadigrao Tima i plasirao se u četvrtfinale

Lajović – Tim 2:0 (6:3, 6:3). Dušan Lajović je nadigrao favorizovanog Austrijanca Dominika Tima i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu. U borbi za polufinale igraće sa Italijanom Lorencom Sonegom.

Dušan Lajović je potvrdio da je u odličnoj formi, nadigrao je petog tenisera sveta Austrijanca Dominika Tima.Posle sjajne igre u prvom setu, u drugom se vodila velika borba iz koje je naš teniser izašao kao pobednik. Iako je protivnik prvi došao do brejka prednosti, naš as je uspeo da napravi preokret i stigne do velike pobede.

Sjajan start Dušana protiv favorizovanog protivnika, nije dozvolio Timu da dođe do daha. Najveća borba vodila se u trećem gemu na servis našeg tenisera, kada je protivnik pokušao da uzvrati brejk, ali je naš teniser uspeo da spasi jednu brejk loptu, a potom i osvoji gem.

Nastavio je Lajović da lomi protivnika i redom osvaja gemove, ponovo je oduzeo servis protivniku i ekspresno poveo sa 5:0. Tim uspeva da prekine seriju našeg tenisera i iz trećeg pokušaja osvoji svoj servis gem i smanji prednost našeg tenisera.

Potom je Tim uspeo da vrati jedan brej i produži prvi set. Mali pad u igri našeg tenisera trajao je kratko, ponovo je napao servis protivnika i prpustio tri set lopte, pa je Austrijanac smanjio na 5:3. Potom je Dušan osvojio gem sa nulom i stavio tačku na prvi set - 6:3.

Na startu drugog perioda oba tenisera su bila sigurna na svoje servise. Protivnik u četvrtom gemu dolazi do brejka prednosti i vođstva od 3:1. Već u narednom gemu Lajović je oduzeo servis protivniku i vratio brejk.

Natavljena je velika borba, igrači su vrebali šanse da napadnu servis protivnika. Prvo je naš teniser spasio jednu brejk loptu, da bi u sedmom gemu uspeo da oduzme servis protivniku i povede sa 4:3.

Velika borba u narednom gemu, ipak Dušan uspeva da osvoji gem nakon što je spasio tri vezane brejk šanse. U poslednjem gemu na servis protivnika osvojio je tri vezane brejk, odnosno meč lopte, iskoristio je treću i time rešio meč u svoju korist - 6:3 i u drugom setu.

Tok meča:

16.58Kraj meča. Na servis protivnika Dušan osvaja tri vezane brejk i meč lopte.  Koristi treću i stavlja tačku na ovaj meč - 6:3 u drugom setu.

16.55 - Protivnik je pokušao da uzvrati, osvojio je tri vezane brejk šanse. Dušan uspeva da se odbrani, a posle velike borbe koristi četvrtu šansu i dobija gem - 5:3.

16.43 - U narednom gemu Lajović osvaja dve vezane brejk lopte, koristi prvu i sada on ima brejk prednosti - 4:3.

16.39 - Novi gem i nova brejk šansa za protivnika. Naš teniser uspeva da se izvuče, a nakon izjednačenja vezuje još dva poena i osvaja gem - 3:3.

16.32 - Lajović uzvraća u narednom gemu, iskoristivši prvu od dve vezane brejk lopte, 2:3.

16.28 - U četvrtom gemu Tim je napao servis našeg tenisera, došao do 0:30, Lajović uspeva da veže dva poena i izjednači, 30:30. Ipak protivnik dolazi do brejk prilike, prve u drugom setu. Dušan odbija ovaj napad. Austrijanac osvaja i drugu šansu, koju koristi i sada on ima brejk prednosti - 1:3. 

16.18 - Lajović bez većih problema osvaja svoj servis - 1:1.

16.14 - Austrijanac osvaja uvodni gem drugog seta i vodi sa 1:0.

16.07 - Kraj prvog seta. Dušan osvaja svoj servis gem bez izgubljenog poena i rešava prvi set u svoju korist sa 6:3.

16.05 - Na servis Tima naš teniser osvaja prvu set loptu. Austrijanac uspeva da se odbrani. Usledilo je još jedno izjednačenje nakon prednosti za Tima. Potom je Dušan propustio još dve brejk i set loptu.  Da bi Tim nakon izjednačenja vezao još dva poena i osvojio gem - 5:3.

15.55 - Protivnik napada servis našeg tenisera i osvaja dve vezane brejk šanse, koristi drugu i vraća jedan brejk - 5:2.

15.51 - Tim uspeva da osvoji svoj servis i smanji na 5:1.

15.48 - Potom naš teniser osvaja gem sa nulom i vodi sa 5:0.

15.46 - Lajović nastavlja sa odličnom igrom, ponovo osvaja brek loptu, koristi je i vodi sa 4:0.

15.41 - Problemi za našeg tenisera u narednom gemi. Ipak, Dušan je uspeo da spasi jednu brejk loptu, prethodno je propustio dve vezane gem lopte, i posle nekoliko izjednačenja osvoji gem - 3:0.

15.31 - Naš teniser bez izgubljenog poena osvaja servis protivnika i dolazi do brejka prednosti - 2:0.

15.28 - Lajović osvaja uvodni servis - 1:0.

15.27 - Igrači su na terenu. Posle zagrevanja očekujemo početak meča. Prvi će servirati naš teniser.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво