Novak: Finale Rolan Garosa sa Nadalom? Bio bi to meč sezone

Najbolji teniser sveta Novak Đoković jasno je poručio da mu je u ovom delu sezone glavni cilj osvajanje titule na Rolan Garosu. Đoković je pred masters u Monte Karlu govorio o predstojećem turniru, najvećim protivnicima, ali i o nastavku sezone na šljaci.

Nju će obeležiti i povratak Rodžera Federera posle dve godine, Švajcarac će se vratiti u Madridu, pa je novinare zanimalo da li Novak vidi Rodžera kao favorita za trofej u Parizu.

"Mislim da jeste. Naravno, veći je favorit na ostalim grend slemovima... Ima veće šanse da osvoji ostale slemove nego Rolan Garos, ali je i taj turnir osvojio u prošlosti. Prethodne sezone nije igrao, ali je teško proceniti njegov nivo jer je on uvek vrhunski. Osim te jedne godine, kada je promenio reket, pao na sedmo-osmo mesto i onda i kada se povredio na šest meseci, pa pao na 15. mesto... Tada sam jedino video da igra za 10-20 odsto slabije nego uobičajeno", rekao je Đoković i dodao:

"Kada god ga vidim očekujem da će igrati na najvišem nivou, na bilo kojoj podlozi i da će biti najbolji, jedan od favorita za titulu na svakom turniru. Rodžera ne mogu da zamislim ni u kakvom drugom izdanju, bez obzira na podlogu. Moje mišljenje je da je nedostajao tenisu na šljaci prošle godine".

Federer nije prišao šljaci još od Rima 2016. godine, a većina teniskih analitičara ne zna šta da očekuje od Švajcarca posle povratka na najsporiju podlogu.

Pred drugi grend slem sezone Rolan Garos biće odigrana tri mastersa na šljaci (Monte Karlo, Madrid i Rim). Novak je priznao da bi bilo idealno kada bi osvojio barem jedan od ta tri turnira, ali ne i neophodno.

"Da i ne... Naravno da bi bilo bolje doći na Rolan Garos sa pobedom na nekom od ta tri turnira, ali u isto vreme prethodnih sezona sam imao neka odlična izdanja u Parizu, iako nisam osvajao prethodne masterse. Rezultat na mastersima nužno ne znači da će uticati na moju psihu pred Rolan Garos, ali bi sigurno imao veću dozu samopouzdanja kada bih osvojio jedan od tih turnira pred dolazak u Pariz", priznao je najbolji teniser sveta.

Đoković je na konferenciji napravio novi šou sa italijanskim novinarom Ubaldom Skanagatom.

Novakov glavni cilj je jasan - Rolan Garos. On želi da po drugi put u karijeri bude vlasnik sva četiri grend slema u isto vreme, a nije tajna šta će mu biti najveća prepreka u Parizu.

"Osim što je tu onaj jedan momak, naravno, sve je otvoreno... Mislim da je Rafa očigledan favorit na bilo kom turniru na šljaci i to se jednostavno ne menja. I dalje je tu. Naravno, zavisi i od toga kako se oseća. Video sam ga da se sprema (u Monte Karlu) i izgleda mi kao da je okej. Ako je fizički spreman on je definitivno broj 1 na ovoj podlozi, bez sumnje. A onda, posle njega, sve je otvoreno", ističe Novak.

U njegovim očima ipak nije samo Nadal pretnja.

"Mislim da je i Aleksander Zverev bio veoma dobar na šljaci prethodnih par godina. Dominik Tim, takođe. Rodžer će igrati, a to je odlično za tenis. Sve je otvoreno. Pobediti Rafu na Rolan Garosu bilo bi... To je jedan od najvećih izazova u ovom sportu, kao i pobediti Rodžera na Vimbldonu. Imao sam sreće da ostvarim oba i to je veoma posebna stvar jer su oni tokom karijera dominirali na tim podlogama", jasan je Srbin.

Novak je Rafu pobedio 2015. na Rolan Garosu, u četvrtfinalu, ali tada nije uspeo da osvoji titulu. Ove godine, kaže srpski teniser, taj duel u finalu bi bio meč sezone.

"U finalu Rolan Garosa? Da, dobro... To bi bio meč sezone".

Najbolji srpski sportista na startu turnira igraće protiv Filipa Kolšrajbera koji ga je savladao pre nekoliko nedelja u Indijan Velsu. On je zajedno sa ostalim igračima bio gost Alberta drugog, princa od Monaka.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.585.030 evra.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво