Toni Nadal: Rafi je Đoković uvek bio teži rival od Federera

Toni Nadal, stric i dugogodišnji trener španskog tenisera Rafaela, veruje da je njegov bratanac uvek imao više problema sa Novakom Đokoviće, nego Rodžerom Federerom. Dugo vremena je rivalstvo Federera i Nadala bilo najveće u svetu tenisa, ali je pojavom srpskog tenisera došlo do promena.

Đoković je uspostavio dominaciju u vreme dvojice velikana "belog sporta" i protiv obojice je uspešniji u međusobnim mečevima.

Nadal protiv Federera ima 23 pobede i 15 poraza, ali je u okršajima sa Novakom u zaostatku (25:23).

Zbog toga, ali i načina igre, Toni smatra da je Srbin taj koji je Špancu zadavao više problema tokom karijere.

"Najkomplikovaniji rival bio je Đoković, barem po mom mišljenju. Oduvek sam osećao da je Novaka, ukoliko igra dobro, teže pobediti nego Rodžera. On je radio sve kako treba, ima vrhunsku odbranu i napad, oduvek je takmičarski nastrojen i ja sam želeo maksimum od Rafaela", rekao je Toni.

Početkom 2017. godine Federer je ponovo uspostavio kontrolu u susretima sa Nadalom i dobio četiri uzastopna meča.

"Dugo vremena je Federerova igra bila komforna za Rafaela, ali onda je Švajcarac promenio taktiku – postao je još agresivniji, učinio je poene bržim i nije dozvoljavao Rafi da igra tenis. Rafaelu je potrebno vreme da bi osvajao poene, a Federer je prešao na vrlo visok ritam, prihvatajući da će u tom procesu praviti i greške. Ipak, pravio je manje neiznuđenih grešaka i mečevi su zavisili od njega".

Priznao je da je od svog igrača uvek tražio najviše i zato tvrdi da je najveći trijumf u karijeri onaj na Vimbldonu 2008. godine, kada je u finalu savladao upravo Rodžera.

"Taj trijumf je jedinstven zbog onoga što znači Rafaelu, po tome šta predstavlja u teniskoj istoriji... Jedinstven i po težini, načinu na koje se odvijalo finale i činjenice da smo pobedili Federera na njegovoj teritoriji", zaključio je Toni Nadal.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво